![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 544 Pomógł: 5 Dołączył: 18.08.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam, czy istnieje jakiś magiczny sposób na wyciągnięcie informacji na temat danej stacji z tej mapy: http://www.bp.com/pl_pl/on-the-road/poland...-stacje-bp.html
Potrzebuję wyciągnąć adres i lokalizację (lat, lng). Da się wygenerować PDFa z danymi stacji więc jakieś dojście do danych musi być, tylko nie wiem gdzie. Da się to w ogóle zrobić? |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 206 Pomógł: 6 Dołączył: 25.12.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
wydaje mi się, że nie odpowiedziano tutaj na pytanie
kolega pytał o to, jak wyciągnąć adres i lokalizację (szerokość i długość geograficzna) o ile z adresem nie ma tutaj problemu - wszystko można pobrać z tego boksu pod "wyniki wyszukiwania" to z współrzędnymi ja tutaj też nie wiedziałbym jak sobie poradzić, po załadowaniu mapki mam dostęp do np takiego html'a ale jest tam tylko liczba, przepraszam ale gdzie Wy widzicie współrzędne? Owszem można by to tak załatwić, żeby najpierw pobrać te adresy i potem skrypt zrobiłby dla nich współrzędne (geokodowanie) ale nie wiem w jaki sposób chcecie tutaj wyciągnąć te współrzędne tylko z mapki? |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 7.10.2025 - 08:26 |