![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 12 Pomógł: 0 Dołączył: 19.10.2015 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Chciałbym wiedzieć na jaką płacę mogę liczyć jako programista php. Docelowym miastem jest lublin. Czy po roku doświadczenia możliwa jest pensja 3500 netto?W lublinie oczywiście.Czy lublin bardzo odbiega od innych miast pod względem zarobków?
|
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 447 Pomógł: 191 Dołączył: 26.03.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
No więc odpowiadam. Nie napisałeś tego "bezpośrednio", że "w Lublinie zarabia się 2-3k". Dla tego ja wcale nie napisałem, że Ty tak napisałeś. Ja napisałem, że z tego co piszesz, tak wynika, że w Lublinie się tak zarabia. Lub przynajmniej ja to tak rozumiem.
A wynika to z tego: Cytat Nigdy w życiu nie paprałbym się w małym miasteczku, bo już to przerabiałem. TAK, zaczynałem w małym miasteczku pracując za grosze. Gdy udało mi się zarobć 2-3k, to się cieszyłem - teraz się z tego śmieję (taki byłem skromny wtedy). Oraz z tego: Cytat Co do pracy blisko rodziny - co z tego, że jesteś blisko rodziny, skoro kasy nie masz, pracy szukasz tygodniami i zastanawiasz się, czy coś znajdziesz za 2500 netto - tak jak Ty teraz? W "Centrach IT" jest mega ssanie na rynku, pracy najdłużej szukałem 2 tygodnie. Tutaj nie mam pewności czy odpowiadałeś autorowi tematu (który jest z Lublina), czy komuś innemu, kto "po drodze" napisał posta. W każdym razie Lublin w tym temacie nie jest uważane jako centrum IT. Sam o tym piszesz. Cytat Ja na rynku jestem już kilka ładnych lat, z częstotliwości zapytań i propozycji z LinkedIn oraz GoldenLine mogę powiedzieć, że najwięcej zapytań jest z Warszawy, Krakowa i Wrocławia. Pamiętam, że Poznań także mi się kilkukrotnie zdarzył, były też zapytania z Trójmiasta, ale Lublina nie kojarzę. No i jeszcze zacytuję kawałek naszej wcześniejszej rozmowy: Cytat Cytat Lublin do centr IT nie nalży, ale i tutaj zarabia się lepsze pieniądze. 2-3k to jest na start. "Lepsze" to pojęcie względne Tak, wszystko jest względne. Wcześniej było pisane, że problem jest znaleźć pracę za 2500netto, więc względem tego się odnoszę. Było też pisane, że niemożliwe jest zarabianie 5000zł netto, co moim zdaniem w Lublinie jest standardem dla programistyl który ma 3-5 lat doświadczenia (tak strzelam, bo jak ktoś jest słaby, to może na 4000netto skończyć po 20 latach kariery). |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 10.10.2025 - 07:30 |