![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 119 Pomógł: 0 Dołączył: 10.10.2015 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
chcę do nauki zacząć używać jakiś Git workflow robiąc na localhoście.
W różnych workflows występują takie mniej więcej kroki: - na githubie mam główne repozytorium remote origin/master - lokalnie mam odwzorowany branch master - z lokalnego branch master tworzę branch develop - z develop tworzę branche feature - skończone branche feature merguję w develop i taguję. usuwam branch feature - develop merguję z lokalnym master - lokalny master push do repozytorium origin/master na githubie no dobrze, a co znajduje się w folderze projektu na localhoście? czy mam mieć dwa osobne foldery projektu, jeden niby lokalny na którym pracuję a drugi osobno produkcyjny niby remote? czy mam w folderze na localhoście zrzucać PULL z origin/master? a może mam mieć jeden folder projektu na localhoście który jednocześnie robi za lokalne repozytorium i remote (wybaczcie za głupie sformułowania/spolszczenia) |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Moderatorzy Postów: 36 559 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
Cytat Nie ma żadnego serwera osobnego. Cytat mam w wamp/www/ lokalne repozytorium z branchem master odzwierciedlającym origin/master na githubie Moze zle sie wyrazilem. Nie mialem na mysli specjalnego serwera. Poprostu zdalne repo. GITHUB jest wlasnie takim zdalnym repo.Cytat czyli origin/master na githubie z powyższego workflow służy mi jako ładny przegląd historii commitów, backup i planowanie kolejnych feature/issue Jak juz pisalem wczesniej: kazde repo GIT, czy to lokalne, czy zdalne, jest tak samo funkcjonalne. Logi/comity - to wszystko mozesz sprawdzac rownie dobrze w lokalnym repo.
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 27.09.2025 - 01:58 |