![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 119 Pomógł: 0 Dołączył: 10.10.2015 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
chcę do nauki zacząć używać jakiś Git workflow robiąc na localhoście.
W różnych workflows występują takie mniej więcej kroki: - na githubie mam główne repozytorium remote origin/master - lokalnie mam odwzorowany branch master - z lokalnego branch master tworzę branch develop - z develop tworzę branche feature - skończone branche feature merguję w develop i taguję. usuwam branch feature - develop merguję z lokalnym master - lokalny master push do repozytorium origin/master na githubie no dobrze, a co znajduje się w folderze projektu na localhoście? czy mam mieć dwa osobne foldery projektu, jeden niby lokalny na którym pracuję a drugi osobno produkcyjny niby remote? czy mam w folderze na localhoście zrzucać PULL z origin/master? a może mam mieć jeden folder projektu na localhoście który jednocześnie robi za lokalne repozytorium i remote (wybaczcie za głupie sformułowania/spolszczenia) |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Moderatorzy Postów: 36 559 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
GIT jest samo wystarczalne samo w sobie. Jak nie chcesz miec gdzies na serwerze oddzielnej kopii to nie musisz miec zadnego remote. Nie mniej jednak dobrze miec, bo jakby nie patrzec to bedzie tez twoja kopia jakby ci dysk padl (IMG:style_emoticons/default/wink.gif)
Poza tym jesli pracowac bedziesz nie tylko sam ale jeszcze z kims, to dobrze by bylo miec GIT remote by kazdy z was mial do niego dostep. Cytat czy mam w folderze na localhoście zrzucać PULL z origin/master? No jesli pracujecie w kilka osob i kazdy moze robic zapis do origin to tak, wypadaloby robic PULL by miec zmiany innych ludzi u siebie. Bez tego raczej bedzie ciezko zrobic PUSH (IMG:style_emoticons/default/wink.gif) Jesli pracujesz sam to nie ma potrzeby robic PULL bo przeciez tylko ty PUSHujesz. U siebie na kompie masz miec jeden folder projektu. Jest to twoja kopia projektu GIT. Jesli masz podpiety jakis remote, to do niego PUSHujesz swoje zmiany oraz z niego robisz PULL jesli pracujecie w kilka osob. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 10.10.2025 - 16:28 |