![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 12 Pomógł: 0 Dołączył: 19.10.2015 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Chciałbym wiedzieć na jaką płacę mogę liczyć jako programista php. Docelowym miastem jest lublin. Czy po roku doświadczenia możliwa jest pensja 3500 netto?W lublinie oczywiście.Czy lublin bardzo odbiega od innych miast pod względem zarobków?
|
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 447 Pomógł: 191 Dołączył: 26.03.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Lublin do centr IT nie nalży, ale i tutaj zarabia się lepsze pieniądze. 2-3k to jest na start.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 251 Pomógł: 23 Dołączył: 23.04.2013 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Lublin do centr IT nie nalży, ale i tutaj zarabia się lepsze pieniądze. 2-3k to jest na start. "Lepsze" to pojęcie względne. Ja na rynku jestem już kilka ładnych lat, z częstotliwości zapytań i propozycji z LinkedIn oraz GoldenLine mogę powiedzieć, że najwięcej zapytań jest z Warszawy, Krakowa i Wrocławia. Pamiętam, że Poznań także mi się kilkukrotnie zdarzył, były też zapytania z Trójmiasta, ale Lublina nie kojarzę. Najlepiej pracować tam, gdzie jest skupisko firm IT, wtedy o pracę łatwo i warunki są o wiele lepsze (bo pracodawca walczy o pracownika, a nie odwrotnie). Nie piszę tego, aby się wymądrzać, tylko po to, aby szukający odpowiedzi wiedzieli gdzie uderzać, w Centrach IT po prostu jest zbyt mało programistów i to zapotrzebowanie nie zostanie zaspokojone przez wiele, wiele lat. Koledzy z fachu mogą więc śmiało przyjeżdżać. Ja szczególnie zapraszam Seniorów, którzy wiedzą co to "Czysty Kod" - mam już dość grzebania w gównie. Choć ostatnio jest nadzieja, bo trafiłem do fajnego zespołu, gdzie jest jeden Lead Dev, który bardzo dba o porządek, praca z nim to sama przyjemność. ; ) Ten post edytował Dejmien_85 10.05.2016, 06:17:21 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 13.10.2025 - 10:19 |