![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 681 Pomógł: 28 Dołączył: 14.08.2014 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Panowie próbuje się zalogować poprzez ajax. Niestety otrzymuje bład w pliku class.php
Fatal error: Call to a member function prepare() on a non-object in line 13 czyli linia gdzie jest: class.php
Może ktoś podpowiedzieć co robię źle? Ten post edytował casperii 7.05.2016, 18:20:01 |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 681 Pomógł: 28 Dołączył: 14.08.2014 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
@com czy mógłbyś mi wytłumaczyć jak powinna wyglądać komunikacja pomiędzy dwoma plikami? :
oraz plik ajaxowy.php do którego odwołuje się w pliku index.php. Wiem, że najłatwiej było by po prostu w w pliku ajaxowym bez kombinowania zrobić zapytanie i w zależności czy user istnieje czy nie lub plucie komunikatem jeśli czegoś user nie wpisał i jsonem lub echem wysłać do indexa stosowny komunikat. Ale ja chce to zrobić na classach które są wczytywane do pliku ajaxowego z pliku class.php , czyli musi być komunikacja pomiędzy dwoma plikami ajaxowy.php , class.php a stosowny komunikat wyświetlić w index.php poprzez json lub echo. ajaxowy.php
Rozumiem, że jeśli user nie wpisze loginu lub hasła to mogę pluć komunikatem bezpośrednio z pliku ajaxowy.php np.
ale jak zrobić tą komunikację pomiędzy ajaxowy.php a class. że ajaxowy pobierze wartości przekaże je do class.php i w zależności jeśli user istnieje zwróci zalogowany==true i wtedy ajaxowy tworzyłby sesje? a jeśli user nie istnieje klasa AjaxLogin zwróci zalogowany==false do pliku ajaxowy.php i tu sobie wyświetle odpowiedni komunikat. Myślę, że dobrze kombinuje ? |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 4.10.2025 - 04:50 |