![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 12 Pomógł: 0 Dołączył: 19.10.2015 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Chciałbym wiedzieć na jaką płacę mogę liczyć jako programista php. Docelowym miastem jest lublin. Czy po roku doświadczenia możliwa jest pensja 3500 netto?W lublinie oczywiście.Czy lublin bardzo odbiega od innych miast pod względem zarobków?
|
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 88 Pomógł: 12 Dołączył: 17.09.2014 Skąd: Krasnystaw Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Policzyłem tym kalkulatorem:
http://wynagrodzenia.pl/kalkulator-wynagrodzen/ Załóżmy że programista chce 3K netto, łączny koszt pracodawcy wyniesie 5078,30 zł (umowa o pracę). A i jeszcze trzeba zapłacić innym pracownikom, załóżmy więc że firma robi strony wizytówki, sklepy internetowe, serwisy internetowe w PHP. Jest duża konkurencja, więc ile tego trzeba sprzedać i za jaką kasę żeby tyle zapłacić programiście i żeby się jeszcze opłacało? Zakładając że chcesz dajmy na to te 5K netto, dla pracodawcy będzie to 8540,47 zł, przy 6K netto 10270,86 zł które trzeba płacić co miesiąc, bez względu na to czy się dostanie zlecenie czy nie. Ile trzeba mieć zleceń żeby można było bez problemu zapłacić te 6K netto programiście? Nie wiem czy Oferia jest dobrym wyznacznikiem, jednak 50 - 70 chętnych na typową stronę wizytówkę gdzie każdy rzuca się jak na padlinę nie wygląda różowo (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) Oczywiście na bardziej złożone rzeczy jest mniejsza konkurencja. Obserwuję od pewnego czasu to co się dzieje na 4programmers.net, jak i na Facebooku w grupie PHPers Jobs, tam firmy podbijają oferty a warunki płacowe są dość przyzwoite i dlaczego podbijają, skoro to kwestia kilku dni żeby kogoś znaleźć? A skąd można wiedzieć że gościu który zaśpiewa te min. 6K netto jest na tyle dobry, żeby było to tego warte a nie jest tylko pewny siebie? |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 16.10.2025 - 22:22 |