![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 191 Pomógł: 7 Dołączył: 3.04.2013 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam, borykam się z takim problem, otóż tworzę akcję kontrollera rozbitą na dwa kroki.
O ile w pierwszym kroku wszystko działa o tyle w drugim mam taki błąd, przy wejściu do drugiego kroku.
Oto kod tych akcji:
Próbowałem to poustawiać przez @ParamConverter ale za wiele to nie zmieniło. Pozdrawiam |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 428 Pomógł: 77 Dołączył: 10.07.2011 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Szczerze, to nie wiem czy jest sens robić to w sposób jaki Ty to robisz.
Czemu nie użyjesz mechanizmu zawartego w SF2/3? Przecież moduł tłumaczeń masz dostępny od ręki? --Mniejsza o to wyżej To co chcesz zrobić, najpewniej zbytnio sobie utrudniasz, pokaż kompletny (najlepiej) kod, opisz dlaczego podszedłeś tak a nie inaczej to będziemy mogli Ci pomóc. W chwili obecnej jest to nieco jak wróżenie z fusów. --Edit Dobra, nie wiem czemu ale nie zauważyłem (pewnie pora dnia - nocy robi swoje) Twojego kodu. 1. ParamConverter jest bardziej niż wskazany, nie ma potrzeby napieprzania (wybacz mod) kolejnych ton kodu tylko dlatego, że chcesz zrobić to sam. Jeżeli nie potrafisz tego zrobić, to już zupełnie inna bajka. Łap z dokumentacji, customowe mapowanie:
Czaisz jak to działa? (Zakładam, że z mapowaniem mogłeś mieć problem) 2. Wspomniany już brak $em->flush(); Cytat Pamiętaj, że korzystając z EntityManager'a możesz użyć $em->flush($mojaEncja); aby zapobiec save'owaniu "niechcianych" zmian, lub jak nie masz pewności co do tego, co robisz... 3. Do FormType nie da się "tak łatwo" dodać customowych atrybutów, tutaj masz więcej o tym. Ten post edytował kpt_lucek 26.04.2016, 02:15:24 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 16.10.2025 - 15:10 |