![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 110 Pomógł: 1 Dołączył: 17.09.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam. Moj problem tyczy sie kopii danych z jednej tabeli do drugiej ze zmiana jedynie jednej komorki... Moglbym to oczywiscie zrobic pobierajac mozolnie kazda komorke i zebrawszy wszystko znowu mozolnie wpisywac w odpowiednie pola drugiej ale mam nadzieje ze jest jakas szybka komenda mogaca rozwiazac ten problem (IMG:style_emoticons/default/wink.gif)
moze ktos mnie chociaz nakierowac ? |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 Pomógł: 0 Dołączył: 19.04.2016 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cześć wszystkim,
To mój pierwszy post na tym forum, także z góry dziękuję za pomoc. Mam problem. Mam dwie tabele, jedną pełną rzeczy takich ceny brutto, czy ceny netto czy id produktu. Dla wyjaśnienia mówię oczywiście o bazie SQL. W drugiej tabeli - obecnie pustej mam bardzo wiele różnych kolumn. Chciałbym przenieść wybrane kolumny z pierwszej bazy do drugiej. Jestem kompletnym laikiem. Mam u siebie praktykanta. Chłopaka, który uczy się by zostać technikiem-informatykiem. On się zarzeka, że się nie da, albo że nie potrafi. Nie chcę się znęcać nad nim, choć korci mnie, by kazać mu przepisać te 11000 tysięcy wierszy. Jeżeli ulitujecie się nad chłopakiem dacie dokładne rozwiązanie, jeżeli moglibyście pomóc poprzez podanie miejsca, gdzie może o tym przeczytać i tego się nauczyć będę dużo bardziej zobowiązany. Pozdrawiam |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 7.10.2025 - 17:12 |