![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 190 Pomógł: 0 Dołączył: 25.11.2015 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam.
Potrzebuej uruchomić pewien skrypt, żeby wykonywął się w cronie co godzine. Posiadam serwer w firmie nq.pl, kiedyś miałem w home i bylo to tam dużo łatwiejsze, wystarczyło do katalogu głównego wstawić plik php i nazwać go np: cron-13.php taki plik jest wykonywany codziennie o 13:00, cron-5min.php bedzie co pięć minut uruchamiany. Jak to uruchomić na standardowym serwerze? Obok głównego katalogu html, mam jeszcze katalog cron, nie wiem jak z tego skorzystać. |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 965 Pomógł: 285 Dołączył: 19.06.2015 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Masz coś w katalogu cron? Jeśli tak to pokaż co.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 190 Pomógł: 0 Dołączył: 25.11.2015 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Masz coś w katalogu cron? Jeśli tak to pokaż co. Tak, jest plik. "Czytaj to" treśc: Cytat #
# Plik zawiera wykaz zadan zdefiniowanych dla crona # Mozliwe jest uzywanie nastepujacej formy wywolania: # */5 * * * * http://www.domena.pl # # Forma ta pozwala na wywolywanie adresow URL. # # Najczestszy interwal wywolywania zadan wynosi 5 minut. System # przekonwertuje wywolania czestsze na minimum, czyli 5 minut. # # System rozpoznaje modyfikacje w pliku oraz instaluje je w ciagu 5 minut. # Dla swojego porzadku uzytkownik moze tworzyc dowolna liczbe plikow w katalogu cron/ # Jesli plik zawierajacy reguly zostanie usuniety, system rozpozna taki # przypadek w ciagu 5 minut i usunie z crontab zadania zdefiniowane w # usunietym pliku. # Usuniecie katalogu cron/ powoduje zlikwidowanie wszystkich zadan w crontab # |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 14.08.2025 - 20:12 |