![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 12 Pomógł: 0 Dołączył: 19.10.2015 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Chciałbym wiedzieć na jaką płacę mogę liczyć jako programista php. Docelowym miastem jest lublin. Czy po roku doświadczenia możliwa jest pensja 3500 netto?W lublinie oczywiście.Czy lublin bardzo odbiega od innych miast pod względem zarobków?
|
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Administratorzy Postów: 1 552 Pomógł: 211 Dołączył: 7.07.2009 Skąd: NJ ![]() |
Nie mam zamiaru teoretyzować na temat tego jakie zarobki w Lublinie są osiągalne, a jakie nie - bo nie mam na ten temat pojęcia. Obawiam się jednak, że to, co określasz "zbijaniem stawek" to po prostu samoregulujący się rynek pracy, popyt vs podaż.
Jak wyjść z błędnego koła? Przejrzyj oferty pracy pod katem wymagań w Lublinie. Zrób to samo dla jakiegoś większego miasta w Polsce. Porównaj koszty życia i potencjalne zarobki przy porównywalnych wymaganiach pracodawców. Sprawdź co z tego wynika. Może okazać się że: a. Masz za wysokie wymagania placowe jak na swoje umiejętności b. W Lublinie znajduje się sporo zdolnych programistów, którzy na tyle cenią sobie lublinska lokalizacje, ze sa skłonni pracować za mniejsze wynagrodzenie c. Inny wniosek. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 8.10.2025 - 01:01 |