![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 12 Pomógł: 0 Dołączył: 19.10.2015 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Chciałbym wiedzieć na jaką płacę mogę liczyć jako programista php. Docelowym miastem jest lublin. Czy po roku doświadczenia możliwa jest pensja 3500 netto?W lublinie oczywiście.Czy lublin bardzo odbiega od innych miast pod względem zarobków?
|
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Administratorzy Postów: 1 552 Pomógł: 211 Dołączył: 7.07.2009 Skąd: NJ ![]() |
Zawsze się znajdzie sposób żeby komuś udowodnić że tak naprawdę ma nikłe doświadczenie, tylko po to żeby można było zbijać stawki. Pozwól, ze sparafrazuję: zawsze znajdzie się sposób żeby znaleźć innego pracodawcę. Można też zostać pracodawcą. O ile jestem za odpowiednim wynagrodzeniem za pracę, tak nie liczyłabym na to, że pracodawca podzieli się z Tobą jak ze wspólnikiem. Nie po to jest pracodawcą (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) . Nikt nie jest przykuty do danego miejsca i zawodu, można się przemieszczać, przebranżowić - zwłaszcza w IT. Pytanie brzmi czy da się pogodzić Twoje oczekiwania finansowe z oczekiwaniami co do wykonywanej pracy i jej miejsca. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 88 Pomógł: 12 Dołączył: 17.09.2014 Skąd: Krasnystaw Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat(Daiquiri) Pozwól, ze sparafrazuję: zawsze znajdzie się sposób żeby znaleźć innego pracodawcę. Być może nie wyraziłem się jasno. Mnie chodzi o perspektywy a raczej o prawdopodobieństwo że startując do dowolnej firmy informatycznej w Lublinie jako programista PHP, znając MVC i działając na frameworku będę miał szansę zarobić tam min. 2,5K netto, na umowie o pracę. O perspektywy bo tu chodzi o zarządzanie ryzykiem (i minimalizację kosztów). Każdy wyjazd do Lublina i z powrotem to jakieś 25zł z mojej perspektywy, więc 10 rozmów kwalifikacyjnych, to już 250 zł a rekrutacje są jeszcze kilkuetapowe, łatwo więc policzyć koszty takich spotkań. Ile to będzie? Ze dwie firmy na 10 będzie w stanie tyle zaoferować przy ok. 1 roku doświadczenia z frameworkiem w PHP? Pewnie tak, bo założyłbym tu zasadę Pareto. Choć z drugiej strony na PHPers: Jobs są podawane widełki, jednak bardzo często takich widełek się nie podaje a to może oznaczać stratę czasu i pieniędzy na dojazdy, kiedy to się okaże że to co proponują jest niewystarczające. Idąc dalej, nie zamierzam rezygnować z PHP, to mnie wręcz jara, natomiast co do tego co napisałem wyżej, zawsze wystarczy że nie znam choćby Angulara (no chociaż przeglądałem jego możliwości, fajna sprawa) ale dotychczas nic w tym nie robiłem i już może być pretekst żeby zapłacić mniej. I jak w takiej sytuacji negocjować warunki? |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 7.10.2025 - 09:51 |