![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 12 Pomógł: 0 Dołączył: 19.10.2015 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Chciałbym wiedzieć na jaką płacę mogę liczyć jako programista php. Docelowym miastem jest lublin. Czy po roku doświadczenia możliwa jest pensja 3500 netto?W lublinie oczywiście.Czy lublin bardzo odbiega od innych miast pod względem zarobków?
|
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 88 Pomógł: 12 Dołączył: 17.09.2014 Skąd: Krasnystaw Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Wszyscy tylko tłuką o tych dobrych programistach, tylko że doświadczenia doświadczeniu nierówne. Mam ok. półtora roku doświadczenia w PHP, z czego ok. roku w Kohanie, teraz piszę na zlecenie pewien serwis ogłoszeniowy i ze względu na to że znam framework na wylot i pewne już doświadczenie (wcześniej siedziałem dużo w innych technologiach) radzę sobie z tym projektem własciwie bez większych problemów.
Bardzo bym się ucieszył gdybym w Lublinie dostał 2,5K na rękę, co podejrzewam że też nie jest takie proste, bo wszędzie się wymaga (tu mówię o tych co robią projekty na FW) Symfony 2 a tutaj doświadczenie mam nikłe, nie to co Kohana. Podejrzewam że znajomość nawet na wylot tego frameworka jest mi jeśli chodzi o perspektywy na etat z tego powodu nieprzydatna i wypadałoby się nauczyć Symfony, o ile faktycznie jest w tym sens. Ponadto pracuję jako freelancer i to samodzielnie więc jestem tym tak zwanym Full Stack Developerem i wydaje mi się że jest to wystarczający powód żeby firmy w ewentualnych rozmowach mogły zbijać sobie stawki a ja nawet bym nie podskoczył więc nie gadajcie o wysokich zarobkach. Zawsze się znajdzie sposób żeby komuś udowodnić że tak naprawdę ma nikłe doświadczenie, tylko po to żeby można było zbijać stawki. Pewnie obstawiam że jeśli by się jednak coś trafiło nawet w Kohanie, to pomimo dobrej znajomości te 2,5K netto to max. Co do raportów płacowych publikowanych w prasie, specjalnie chyba wybierają selektywnie tych najlepszych którzy zarabiają najwięcej a których jest garstka, tylko żeby stworzyć pozory eldorado w IT a o większości tych którzy zarabiają małe pieniądze w małych firmach nie napiszą, no bo niby po co ujawniać niewygodne fakty? |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 14.10.2025 - 02:40 |