![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 28 Pomógł: 0 Dołączył: 7.08.2014 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cześć zrobiłem krótki skrypt logowania się do bazy danych, wygląda następująco:
Problem jest prawdopodobnie w sekcji zapytania (linie: 13-20) Ponieważ gdy zrobię zwrócenie wyników to wyrzuca mi wartość 0 (Linia 35). Nie wiem dlaczego zapytanie jest błędne i nie wyrzuca mi nic z bazy danych. Podam także działający skrypt logowania (ale ten jest bez zabezpieczeń przed SQL Infection):
Oraz formularz logowania:
|
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 28 Pomógł: 0 Dołączył: 7.08.2014 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
OK z var_dump() zwraca mi że nie ma wpisywanego rekordu w bazie danych, tyle, że według mnie zapytanie jest poprawne bo kiedy je wpisze w phpmyadmin w zapytanie SQl i znak ? zamienię na maila podanego przy rejestracji to normalnie wyrzuci poprawny wynik a w skrypcie jest coś źle. Skrypt wygląda tak
Wynik z var_dump: C:\wamp64\www\projekty\login.php:25: object(mysqli_stmt)[2] public 'affected_rows' => int -1 public 'insert_id' => int 0 public 'num_rows' => int 0 public 'param_count' => int 1 public 'field_count' => int 4 public 'errno' => int 0 public 'error' => string '' (length=0) public 'error_list' => array (size=0) empty public 'sqlstate' => string '00000' (length=5) public 'id' => int 1 wykonałem bindowanie (linia 8) według tej instrukcji: LINK Nie wiem dalej gdzie jest błąd bo po wpisaniu loginu (takiego jaki jest w bazie) wyrzuca: Nie ma takiego rekordu w bazie |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 8.10.2025 - 18:57 |