Witaj Gościu! ( Zaloguj | Rejestruj )

Forum PHP.pl

> [Symfony]czego się uczyć
twojastara

Grupa: Zarejestrowani

Ostrzeżenie: (10%)
X----

pomóżcie proszę ustawić priorytety podstawowym zagadnieniom do nauki bym nie zajmował się teraz tematami pobocznymi tak bym mógł rozpocząć pracę jako programista Symfony (młodszy)

było (pisząc "było" mam na myśli, że przeczytałem jedną, drugą książkę, trochę potrenowałem z kodem, wiadomo że każdy jeden temat to studnia bez dna):
- SymfonyBook
- wzorce projektowe
- event dispatcher
- dependency injection container
- doctrine i baza danych
- twig,

co teraz?
- najpopularniejsze 3rd party bundle?
- unittest?
- git
- dokumentacja Symfony Components?
- Symfony Coockbook? (to chyba bez sensu przerabiać od deski do deski)
- biblioteka php (jakie? od deski do deski?)
Go to the top of the page
+Quote Post

Start new topic
Odpowiedzi
destroyerr

Grupa: Zarejestrowani

Ostrzeżenie: (0%)
-----

Cytat
tak bym mógł rozpocząć pracę jako programista Symfony (młodszy)

A dlaczego nie możesz? Są różne firmy, robią różne rzeczy w różny sposób. Nie ma jednego standardu który wykorzystują wszyscy na świecie. Framework jest tylko jednym z narzędzi, ciężko pracować jako programista znając tylko Symfony i nic więcej. Musisz umieć programować i rozumieć problemy. Potrzebujesz nabyć doświadczenia, bo nikt Ci nie powie: przeczytaj te dwie książki i będziesz wymiatał.
W kwestii samego frameworka to tak, powinieneś przeczytać dokumentację od deski do deski. Przecież nie ma tego dużo.
Testy jednostkowe to podstawa, ale również integracyjne i akceptacyjne. Kontrola wersji tak samo.

Cytat
ale do ch.ja
polactwo
chamstwo, złośliwość itd

Cytat
Cała grupa bez wyjątku z odchyłami prawicowymi.

Lewicowe były by lepsze? To może powinien być narzucony parytet światopoglądu podczas przyjmowania na studia.

Cytat
A to chłopaki mądre
jakośtam mają lepiej poukładane niż magazynierzy i górnicy.

To może jednak mają? Inna kwestia to kto Ci wmówił, że górnicy mają gorzej poukładane od studentów, zwłaszcza w dzisiejszych czasach?

Cytat
Ludzie prawicowi nie mogą pojąć, że jak się kogoś traktuje z buta to to gdzieś się gromadzi i w końcu znajdzie ujście.

Najlepszym przykładem są kraje zachodniej Europy. We Francji nie rządzą "ludzie prawicowi" i przyszli terroryści nie byli traktowani z buta, efekty możemy obserwować. Twoje teorie i wnioski zupełnie nie pasują do rzeczywistości, ale to pewnie wina prawicy.

Cytat
Ksiądz z tej grupy tępej rydzykowej
Jak nazywasz kogoś pogardliwie ciapatym to on może później się wysadzić.

Cytat
Jak to jest że w europie terroryści to zwykle urodzeni w europie w 2,3 pokoleniu a w stanach terroryści są z zewnątrz?

Jakieś badania?

Cytat
W stanach emigrant czuje się jak u siebie

Zwłaszcza ten pozbawiony wszelkich praw, żyjący w strachu przed deportacją ze względu na nielegalny pobyt.
Cytat
może zostać prezydentem a w europie albo pogarda albo protekcjonalność.

Barack Obama urodził się w USA (chyba, że też uważasz, że jego akt urodzenia jest sfałszowany - ale to wtedy nie świadczy dobrze o imigrantach), więc nie wiem o którym prezydencie piszesz.
Go to the top of the page
+Quote Post

Posty w temacie

Reply to this topicStart new topic
2 Użytkowników czyta ten temat (2 Gości i 0 Anonimowych użytkowników)
0 Zarejestrowanych:

RSS Aktualny czas: 14.10.2025 - 23:54