![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 6 Pomógł: 0 Dołączył: 16.03.2016 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Mam pytanie odnośnie konstrukcji linków. Czy istnieje jakiś łątwiejszy sposób na tworzenie tablic w GET? Tutaj jest prosty przykład:
Mam taki adres url: serwis[samochody][daewoo][lanos]=1&serwis[samochody][daewoo][matiz]=2 To stworzy nam taką strukturę: Kod Array ( [serwis] => Array ( [ssamochody] => Array ( [daewoo] => Array ( [lanos] => 1 [matiz] => 2 ) ) ) Moje pytanie czy istnieje jakiś krótszy zapis url aby efekt był taki sam? |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 707 Pomógł: 290 Dołączył: 16.12.2008 Skąd: Śląsk Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Niby jak chcesz to skrócić i po co?
Jeżeli masz jakiś wyraz i wartość to w jaki magiczny sposób miałoby dać się to zapisać za pomocą mniejszej liczby znaków? Masz ala=1 teraz napisz mi algorytm, który zamiast 5 znaków użyje 3, troszkę logiki.. Jedyne co możesz robić to po prostu stworzyć swój string, który zinterpretujesz jako tablicę. Mój przykład to nie jest żadna tablica tylko schemat danych, który zawiera tyle samo danych co przykład pierwotny. Ten post edytował markonix 17.03.2016, 21:41:05 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 18.10.2025 - 02:32 |