![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 13 Pomógł: 0 Dołączył: 13.11.2014 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
czy ten kontroler wersji jest w ogole wart zachodu? Jeśli chodzi o to, że pliki są zbierane, archiwizowane, commitowane - to wszystko jest jak dla mnie spoko, ale problem pojawia się wtedy gdy zaczyna kilka osob (im wiecej tym wiekszy rozp*ol) pracowac nad jednym plikiem i wtedy pojawiaja sie problemy... Co chwila sa konflikty ktore powodują, ze trzeba edytowac te komentarze - i suma sumarum ta cala magia gita zaczyna przypominac programy dla masochistów (czyli np. niektore dystrybucje linuxa:P). OK gdy kod jest jeszcze jako tako mały, to można sobie wejść i te komenatrze poprzegladac i poedytowac, ale w przypadku gdy kod jest wielki - no a zazwyczaj jest wielki (w koncu przy nim pracuje kilka osob na raz) to naprawde ciezko sie okielznac z tym wszystkim... Czy wy tez obserwujecie u siebie takie uciążliwości w pracy z gitem? Czy moze ja cos zle go obsluguje... Ten post edytował universalStudio 10.03.2016, 09:22:33 |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Moderatorzy Postów: 36 559 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
Cytat zaczyna kilka osob (im wiecej tym wiekszy rozp*ol) pracowac nad jednym plikiem i wtedy pojawiaja sie problemy... Co chwila sa konflikty ktore powodują, ze trzeba edytowac te komentarze - i suma sumarum ta cala magia gita zaczyna przypominac programy dla masochistów To jak ty w takim razie bez gita zamierzasz rozwiazywac konflikty gdy pracuje pare osob nad tym samym kodem?A po drugie macie chyba zle zaprojektowany system prac albo zle zaprojektowana aplikacje, albo i to i to, skoro non stop jeden wlazi z kodem drugiemu |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 13 Pomógł: 0 Dołączył: 13.11.2014 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
To jak ty w takim razie bez gita zamierzasz rozwiazywac konflikty gdy pracuje pare osob nad tym samym kodem? Może być git, ale wlasnie zorganizowany w ten spoosb aby bylo bardziej wszystko rozparcelowane... Niestety czasem kilka osob dobiera sie do jednego tego samego pliku. Domyslam sie, ze to moze byc element zlej organizacji pracy... jednak ludziom sie wydaje, ze skoro jest git to mozna wszedzie swoje 5 groszy dorzucic. Faktem jest, ze ja dopiero poczatkuje w gicie, wczesniej bylem samowystarczalnym freelancerem wiec nie byl mi potrzebny. Generalnie jestem za tym aby w ciagu pracy stosowac w miare mozliwosci includy itp. zabiegi, na koniec pracy mozna to zoptymalizowac, zminifikowac itd.
A po drugie macie chyba zle zaprojektowany system prac albo zle zaprojektowana aplikacje, albo i to i to, skoro non stop jeden wlazi z kodem drugiemu Ten post edytował universalStudio 10.03.2016, 12:38:53 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 4.10.2025 - 21:33 |