![]() |
![]() |
![]() ![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 9 Pomógł: 0 Dołączył: 2.02.2016 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Tych nowych w PHP zapraszam do pierwszego wpisu o PHP
programowanie.pro-website.pl/wiedz-wiecej/32/php-przedstawienie-jezyka Pozostałe osoby prosiłbym o ocenę wyglądu, stylu artykułu etc. z góry dziękuję za opinię (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) Tak jak napisałem cały blog jest w 100% napisany osobiście z wykorzystaniem Symfony2, jestem jeszcze początkujący ale powtórzenie sobie podstaw w taki sposób na pewno dobrze mi zrobi (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) Ten post edytował nospor 2.02.2016, 15:20:16 |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 268 Pomógł: 254 Dołączył: 11.06.2009 Skąd: Świętochłowice Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat Określenie języka strony Raczej wersji HTML (IMG:style_emoticons/default/wink.gif) Cytat w nim umieścimy dwa kolejne wymagane znaczniki head i body A założymy się, że są jedynie bardzo zalecaną praktyką, ale nie są wymagane? Kod <!DOCTYPE html><title>Still valid HTML5</title> Pomijam fakt, że warto wspomnieć o html[lang]. Cytat Wartość atrybutu musimy zawsze umieścić wewnątrz cudzysłowia https://mothereff.in/unquoted-attributes (IMG:style_emoticons/default/wink.gif) I znów: opisujesz best practice, ale nie pokrywa się ona do końca z tym, co w HTML można zrobić. IMO wypada zaznaczyć, że choć składnia HTML5 to bagno i można (prawie) wszystko, to wypada robić to i to. Poza tym najpierw wypada ustalić kodowanie, a dopiero potem wyświetlać tekst. W sekcjach zapomniałeś o main. Jest lepiej, ale jeszcze nie to (IMG:style_emoticons/default/wink.gif) Tak, wiem, stetryczała ze mnie zrzęda. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 3.10.2025 - 07:32 |