![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 493 Pomógł: 8 Dołączył: 7.07.2007 Skąd: Tychy Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Dzień dobry.
Buduję pierwszą moją aplikację w laravel 4 i zastanawiam się, jak rozwiązać element z tytułu tego posta. W kontrolerze mam funkcje odpowiedzialne za wykonanie określonych zadań dotyczących usera i chciałbym je wyświetlić w szablonie lub przekazać do szablonu dane i w szablonie spreparować widok. I moje pytania: Czy przy Route:: mam odwołać się do funkcji tego kontrolera i przesłać do szablonu? Jeśli tak: jak pobrać dane z kontrolera UserController z funkcji public function getData(). Proszę o pomoc:) |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 493 Pomógł: 8 Dołączył: 7.07.2007 Skąd: Tychy Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Tak, wiem. Jeste wersja 5.1, wiem wiecej;)
Jest wersja 5.2 Rozpocząłem przygodę ogólnie z MVC a z niego najprzystępniej wygląda laravel 4.2 Poza tym, najwięcej tutków i informacji generalnie jest dla l4.2, dużo więcej niż l 5.2 Chcę się świadomie przesiąść na nowszą wersję, ale aby cokolwiek zdziałać i wiedzieć jak wykorzystać laravel 5- chcę poznać laravel 4.2 Wiem, może to niezrozumiałe, ale zanim zaczniesz czytać kryminały najpierw musisz nauczyć się czytać wogóle... Choć nikt nie mówi że kryminały są słabe. I to zamierzam zrobić z laravel 4.2 To trochę tak jak uczyć się jeździć na motorze- ale koniecznie na Harleyu. Nadal proszę o pomoc w powyższym (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) A odnośnie laravel 5.1 mam taki oto kursik na oku. kurs laravel 5.1 Niestety, nie wąłdam j. angielskim, stąd też mój wybór padł na laravel 4. Więcej dokumentacji po polsku. Ta, wiem że powinienem zacząć naukę od języka angielskiego itp. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 9.10.2025 - 16:04 |