![]() |
![]() |
![]() ![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 10 Pomógł: 0 Dołączył: 9.02.2016 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam. Mam problem, stworzylem bazę danych, utworzyłem tabelę, wypełniłem danymi. Teraz mam zrobić tak, żeby za pomocą formularza wysyłało dane do tabeli oraz ich szukało.
Problem zaczyna sie gdy chce dodać poprzez formularz rekordy: kod formularza-dodaj.html i plik dodaj.php
i w tym pliku wyskakuje mi błąd "Parse error: syntax error, unexpected '"', '"' (T_CONSTANT_ENCAPSED_STRING) in E:\xampp\htdocs\xampp\dodaj.php on line 25". A teraz z wyszukiwaniem: formularz szukanie.html i plik szukaj.php
i jak w xamppie uruchamiam plik szukanie.html wpisuje jakis rekord wyskakuje bląd: "IdImięNazwiskoData UrodzeniaNumer koszulkiPozycjaWzrostWaga'; while( $rekord = mysql_fetch_array($wynik) ) { echo ""; echo($rekord["id"].""); echo("". $rekord["imie"]."" ); echo("". $rekord["nazwisko"]."" ); echo("". $rekord["data_urodzenia"]."" ); echo("". $rekord["numer_koszulki"]."" ); echo("". $rekord["pozycja"]."" ); echo("". $rekord["wzrost"]."" ); echo("". $rekord["waga"]."" ); } echo ""; mysql_free_result($wynik); mysql_close($polaczenie); ?>" Prosiłbym o pomoc bo jutro mam oddać ten projekt a nie wiem o co chodzi ;/ Ten post edytował scyzor 9.02.2016, 15:11:37 |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Moderatorzy Postów: 36 559 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
echo $query;
ps: przenosze
Powód edycji: [nospor]:
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 10 Pomógł: 0 Dołączył: 9.02.2016 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
echo $query; ps: przenosze Dzieki wielkie skrypt dodaj działa, teraz mam jeszcze problem z szukaj.php ;/ "Notice: Undefined index: imie in E:\xampp\htdocs\xampp\szukaj.php on line 21 Notice: Undefined index: nazwisko in E:\xampp\htdocs\xampp\szukaj.php on line 22 Notice: Undefined index: data_urodzenia in E:\xampp\htdocs\xampp\szukaj.php on line 23 Notice: Undefined index: numer_koszulki in E:\xampp\htdocs\xampp\szukaj.php on line 24 Notice: Undefined index: pozycja in E:\xampp\htdocs\xampp\szukaj.php on line 25 Notice: Undefined index: wzrost in E:\xampp\htdocs\xampp\szukaj.php on line 26 Notice: Undefined index: waga in E:\xampp\htdocs\xampp\szukaj.php on line 27 Notice: Undefined index: imie in E:\xampp\htdocs\xampp\szukaj.php on line 21 Notice: Undefined index: nazwisko in E:\xampp\htdocs\xampp\szukaj.php on line 22 Notice: Undefined index: data_urodzenia in E:\xampp\htdocs\xampp\szukaj.php on line 23 Notice: Undefined index: numer_koszulki in E:\xampp\htdocs\xampp\szukaj.php on line 24 Notice: Undefined index: pozycja in E:\xampp\htdocs\xampp\szukaj.php on line 25 Notice: Undefined index: wzrost in E:\xampp\htdocs\xampp\szukaj.php on line 26 Notice: Undefined index: waga in E:\xampp\htdocs\xampp\szukaj.php on line 27" i o wiele wiele wiecej takich bledów wyskakuje, wciaz to samo tylko inne linijki i 27 razy takie cos "Notice: Undefined index: id in E:\xampp\htdocs\xampp\szukaj.php on line 20 Notice: Undefined index: id in E:\xampp\htdocs\xampp\szukaj.php on line 20 Notice: Undefined index: id in E:\xampp\htdocs\xampp\szukaj.php on line 20 Notice: Undefined index: id in E:\xampp\htdocs\xampp\szukaj.php on line 20 Notice: Undefined index: id in E:\xampp\htdocs\xampp\szukaj.php on line 20" skrypt szukaj.php
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 12.10.2025 - 06:17 |