![]() |
![]() |
![]() ![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 10 Pomógł: 0 Dołączył: 9.02.2016 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam. Mam problem, stworzylem bazę danych, utworzyłem tabelę, wypełniłem danymi. Teraz mam zrobić tak, żeby za pomocą formularza wysyłało dane do tabeli oraz ich szukało.
Problem zaczyna sie gdy chce dodać poprzez formularz rekordy: kod formularza-dodaj.html i plik dodaj.php
i w tym pliku wyskakuje mi błąd "Parse error: syntax error, unexpected '"', '"' (T_CONSTANT_ENCAPSED_STRING) in E:\xampp\htdocs\xampp\dodaj.php on line 25". A teraz z wyszukiwaniem: formularz szukanie.html i plik szukaj.php
i jak w xamppie uruchamiam plik szukanie.html wpisuje jakis rekord wyskakuje bląd: "IdImięNazwiskoData UrodzeniaNumer koszulkiPozycjaWzrostWaga'; while( $rekord = mysql_fetch_array($wynik) ) { echo ""; echo($rekord["id"].""); echo("". $rekord["imie"]."" ); echo("". $rekord["nazwisko"]."" ); echo("". $rekord["data_urodzenia"]."" ); echo("". $rekord["numer_koszulki"]."" ); echo("". $rekord["pozycja"]."" ); echo("". $rekord["wzrost"]."" ); echo("". $rekord["waga"]."" ); } echo ""; mysql_free_result($wynik); mysql_close($polaczenie); ?>" Prosiłbym o pomoc bo jutro mam oddać ten projekt a nie wiem o co chodzi ;/ Ten post edytował scyzor 9.02.2016, 15:11:37 |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 965 Pomógł: 285 Dołączył: 19.06.2015 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
1. '".$imie"' - brakuje kropki
2. Wyglada jakbys czegos nie domknął. Posprawdzaj dokladnie. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 10 Pomógł: 0 Dołączył: 9.02.2016 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
1. '".$imie"' - brakuje kropki 2. Wyglada jakbys czegos nie domknął. Posprawdzaj dokladnie. kapslokk tylko tutaj jest problem ze ja z php i mysql jestem kompletne dno, dopiero sie uczymy i tak nie ogarniam tego zbytnio ;/ @edit dodalem kropke i wyskoczylo cos takiego Parse error: syntax error, unexpected '}' in E:\xampp\htdocs\xampp\dodaj.php on line 31 tylko jakis cudem jak otworzylem i zamknalem? Ten post edytował scyzor 9.02.2016, 15:22:09 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 10.10.2025 - 17:17 |