![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 77 Pomógł: 0 Dołączył: 4.02.2014 Ostrzeżenie: (20%) ![]() ![]() |
Cześć, tak się trochę zastanawiam nad różnego rodzaju bibliotekami pdf i aż myślałem nad rozpoczęciem nauki języka C, żebym mógł napisać własne rozszerzenie php do tego celu, ale tak mnie dzisiaj oświeciło, że przecież instalując paczkę do pdf nie instaluję rozszerzenia żadnego do php, więc te wszystkie paczki bazują na tym samym jądrze na to wychodzi, a napisanie takiej paczki sprowadzało by się chyba jedynie do samego php.
Macie jakieś informacje na ten temat? Co myślicie o stworzeniu własnej paki do pdf? Cholernie drażni mnie niedoskonałość każdej z jaką się zapoznałem, nie ma ani jednej, która jeden do jeden konwertuje htmla i cssa do pdf, dompdf nie obsługuje wielu metod css. |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 8 068 Pomógł: 1414 Dołączył: 26.10.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Jeśli zrobisz doskonałą paczkę do PDF to wiedz że możesz na tym baardzo duzo zarobić (IMG:style_emoticons/default/biggrin.gif)
Ale nie ujmując doświadczeniu, chęci itp. był tu już nie jeden co chciał zrobić idealne rozwiązanie (np. edytor Wysiwyg) Powodzenia (IMG:style_emoticons/default/wink.gif) |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 592 Pomógł: 445 Dołączył: 12.03.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Masz też TCPDF.
Tak jak pisze @destroyerr, przejrzyj istniejące projekty, mniej siły i energii włożysz w rozwój już istniejących niż pisanie nowego od początku. Co do doskonałości. Ale nie ujmując doświadczeniu, chęci itp. był tu już nie jeden co chciał zrobić idealne rozwiązanie (np. edytor Wysiwyg) CKEditor jest rozwijany od 2003 roku (w marcu będzie 13 lat), a nadal nie jest doskonały, ciągle rozwijany, poprawiany, przepisywany od nowa. Biorąc się za bibliotekę do PDF miej na uwadze ile czasu zajmuje prowadzenie takiego projektu, jak dużo pracy wymaga. Gdyby było to łatwe i proste mielibyśmy dostępnych dziesiątki świetnych rozwiązań, jednak tak nie jest. Zatem jeszcze raz proponuję pomoc w rozwoju tych istniejących. Druga kwestia to sam format PDF, który nie jest przecież formą niemodyfikowalnego-html'a. Zatem pełna konwersja HTML+CSS => PDF nie jest możliwa, wielu rzeczy nie da się zrobić w ogóle. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 14.10.2025 - 15:15 |