![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 77 Pomógł: 0 Dołączył: 4.02.2014 Ostrzeżenie: (20%) ![]() ![]() |
Cześć,
mam pomysł na aplikację do zarządzania budynkami i mieszkaniami dla administracji i lokatorów. Takie najważniejsze funkcje jakie miałaby ona zawierać opisane totalnie ogólnie to: - administrator zarządza wszystkim - zarządzanie użytkownikami do zarządzania budynkami, mieszkaniami oraz lokatorami - zarządzanie budynkami - zarządzanie mieszkaniami - zarządzanie lokatorami - zarządzanie powiadomieniami np. wizyta kominiarza, odczyt wodomierzy itp. - zgłoszenia usterek, spraw itp. - stan konta i wyciąg opłat mieszkaniowych - aktualności - planowane inwestycje dotyczące budynków, osiedla - może jakieś komentarze, albo dyskusje otwarte. słowo zarządzanie można rozumieć jako: dodawanie, edycja, wyświetlanie, usuwanie danych. Pracy z taką aplikacją do stworzenia działającej pierwszej wersji widziałbym około 4 miesiące. Biorąc pod uwagę stawki dla programistów na rynku, cena 25 tys. zł wydaje mi się słuszna, ale czy jakakolwiek spółdzielnia chciałaby tyle wydać na taki system? Dzięki takiemu systemowi, wiele spraw można załatwić internetowo, więc generowałby na pewno jakieś oszczędności dla spółdzielni. Co sądzicie? |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 77 Pomógł: 0 Dołączył: 4.02.2014 Ostrzeżenie: (20%) ![]() ![]() |
Jak czytam Wasze wypowiedzi to dostrzegam w nich błąd.
Znam rynek od środka, współpracowałem z wieloma osobami i widzę ich poziom wytwarzania oprogramowania. Problemem nie jest sprzedać produkt, problem jest zrobić naprawdę dobrze wykonany i dobry produkt. Facebook, twitter osiągają takie wyniki, głównie dlatego, że są napisane w taki sposób, że wszyscy możemy się od nich uczyć i na nich się wzorować. Ludzie robią aplikacje, nie używając frameworków, albo jakichś daremnych, albo co gorsza na wordpressie. Nie planują tego co robią, piszą spontanicznie aplikacje, bez szczegółowego planu, przez to nie są przemyślane. Podsumowując twierdzę, że konkurencja jesteś bardzo marna i będę mógł konkurować z każdym swoim wytwarzanym kodem. Jeśli będzie dobry, sam się sprzeda (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) (prawie:p) A co do tej masy podobnych aplikacji, to jakoś nie widzę, żeby moja spółdzielnia coś takiego miała, a inna ma jakieś gówno totalne, którego designu nawet widać, że nie projektował grafik, więc jakoś tej masy nie dostrzegam. Z resztą nie rozumiem Waszych postów, martwicie się, że nie wypali, czy co? Ten post edytował Omenomn 22.01.2016, 23:41:19 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 340 Pomógł: 46 Dołączył: 31.07.2009 Skąd: A Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Podsumowując twierdzę, że konkurencja jesteś bardzo marna i będę mógł konkurować z każdym swoim wytwarzanym kodem. Jeśli będzie dobry, sam się sprzeda (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) (prawie:p) uwazam ze bardziej liczy sie wartosc biznesowa produktu (funkcjonalnosc, problemy jakie rozwiazuje) niz jakosc kodu... mam nadzieje ze rozumiesz co mam na mysli. zdefiniuj: dobry |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 623 Pomógł: 144 Dołączył: 22.12.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
uwazam ze bardziej liczy sie wartosc biznesowa produktu (funkcjonalnosc, problemy jakie rozwiazuje) niz jakosc kodu... mam nadzieje ze rozumiesz co mam na mysli. zdefiniuj: dobry Dokładnie, pierwszą rzeczą na jaką duża część użytkownkowników i (nietechnicznych) kupujących zwraca uwagę, to jest wygląd i jakie ma "bajery". A co się w tle dzieje, to ich kompletnie nie obchodzi, ma być ładne, szybkie, działające a przede wszystkim tanie (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 5.10.2025 - 18:13 |