![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 119 Pomógł: 0 Dołączył: 10.10.2015 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Czego może spodziewać się początkujący programista (Symfony2) w pierwszej pracy w zespole?
Załóżmy zaczynam pracę wg ogłoszenia, gdzie w wymaganiach mówi się o 2 letnim doświadczeniu z: -Symfony2 -Git -Doctrine -(twig, html, css, mysql) Czego mam się spodziewać w kwestii organizacji pracy, podziału obowiązków. Jakie przykładowe zadania daje się takim nowicjuszom w pierwszych tygodniach, miesiącach? Oddzielny mały projekt do samodzielnej pracy, czy małe zadania w dużych projektach? Nie bardzo widzę, by starzy programiści mieli dzielić się swoimi obowiązkami z nowicjuszem, którego styl i umiejętności są zagadką. Czy to jest zwykle jedno pomieszczenie, dla całego zespołu z fruwającymi pytaniami, pomysłami czy odizolowane pomieszczenia, a może praca w domu i spotykanie się z zespołem 2 razy w tygodniu? Wiadomo, że to zależy od tego i owego, że wszędzie inaczej. Wiem, że aż prosi się, by ponabijać z autora tematu, ale mimo wszystko proszę o w miarę poważne i łagodne potraktowanie. Może jakieś blogi o tym, artykuły, książki? Workflow, to jest to słowo do google? |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 340 Pomógł: 46 Dołączył: 31.07.2009 Skąd: A Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
podejrzewam ze nie ma jdenego starndardu, wszystko zalezy od danej firmy, ja na poczatku musialem:
- przygotowac swoje stanowisko pracy (oczywiscie nie bylem pozostawiony sam sobie), - w kolejnych dniach zapoznac sie z kodem projektu (rozqijamy tylko jeden projekt), - a pozniej dostawalem pierwsze proste zadania, z czasem coraz trudniejsze heh czas szybko leci (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) dzisaj to ja w firmie szacuje czasochonnosc zadan i rodzeilam je programistom ;p |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 6.10.2025 - 23:25 |