![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 429 Pomógł: 0 Dołączył: 8.11.2012 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam mam problem z zapisem obrazu z radaru z api ze strony wunderground.com.
Obecnie mój kod wygląda tak:
Wszystko po wywołaniu pliku na serwerze zapisuje się obraz z radaru z danej chwili ale chcę zrobić aby z automatu zapisywał się obraz z ostatniej godziny z odstępem co 5 minut. Wiem że muszę użyć do tego crona z serwera z hostingu ale bardziej chodzi mi o stworzenie kodu który będzie zapisywał te obrazy na serwerze ftp i w bazie danych mysql. Moim końcowym zamiarem jest stworzyć coś takiego jak tu http://misi.ayz.pl/pogodynka/ czyli panel z godzinami gdzie można zobaczyć jak przebiegała strefa opadów itp. Z góry dziękuję za podpowiedz. |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 429 Pomógł: 0 Dołączył: 8.11.2012 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Dzięki za proponowane funkcje ale to co należy zrobić to ja wiem mam tylko problem jak to zrobić od strony kodu.
Zmieniłem trochę kod teraz mam tak
Po wywołaniu tego pliku na serwer zapisuje się plik image.gif ale bez obecnej daty. Więc każde wywołanie pliku będzie nadpisywać ten obrazek a ja tek nie chcę. Chcę aby do tej nazwy obrazka dopisywała się automatycznie data i godzina w postaci image201601160850.gif Czy jest to do zrobienia? Ten post edytował brzanek 16.01.2016, 08:54:04 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 12.10.2025 - 05:00 |