![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 460 Pomógł: 49 Dołączył: 5.06.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Pytanie jest bardzo teoretyczne, ale oczywiście dotyczy php. Co to znaczy, że ktoś jest zalogowany na serwerze? 'Zalogowanie' to jest jakiś stan serwera. Jak zalogowanie się przejawia? Jakieś wartości zmiennych, wpisy do bazy danych? Chodzi o to, co sprawdzić, by mieć pewność, że ktoś jest zalogowany.
Wiem, że to pytanie częściowo duplikuje wiedzę, która zawarta jest w tutorialach dotyczących systemu "user login", ale mnie by interesowała taka esencja, taki główny cel tych aplikacji związanych z logowaniem i użytkownikami. Z góry dziękuję |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 460 Pomógł: 49 Dołączył: 5.06.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Powiedzmy, że chodzi o rozwiązanie nowoczesne i chętnie stosowane w przez profesjonalistów. Ewentualnie najbardziej popularne i sprawdzone.
Może podam jeszcze, o co mi chodzi docelowo. Przymierzam się napisania from scratch systemu logowania userów i chciałbym określić sobie taki cel główny, czyli trywialnie mówiąc "co się dzieje ze zmiennymi i bazą danych itp. na serwerze", kiedy ktoś jest zalogowany. Chodzi o takie dane, które wystarczają, by określić stan zalogowania danej osoby jako zalogowany. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 14.10.2025 - 04:57 |