![]() |
![]() |
![]() ![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 84 Pomógł: 0 Dołączył: 6.01.2008 Skąd: Działoszyn Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam
strona wyświetla (IMG:style_emoticons/default/questionmark.gif) ? "Video ID � � � � � � � � � � � � � � � � � � � : 0 chuuuj ������������������� : 0 Format � � � � � � � � � � � � � � � � � : MPEG-4 Visual...." żadnym str_replace - nie da sie (dodałem skopiowany plik do bazy i z bazy wybieram go i szukam i nie znajduje podobnieństwa) dodam też że to nie może być coś prostego gdyż może mi usunąć znaki z wyrazów w których były polskie znaki np. chrząszcz wygląda jak chrz�szcz więc nie może usuwać z wyrazów... |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 84 Pomógł: 0 Dołączył: 6.01.2008 Skąd: Działoszyn Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
wszystko z kodowaniem bazy danych, plików PHP jak i samego ustawionego kodowania w nich (charset) jest poprawne.
dane które skopiowałem miały już krzaczki (ktoś po prostu zjebał) jest ich tak dużo (są też poprawne całe szczęście), że muszę użyć do tego jakiejś funkcji by nie robić tego ręcznie no i właśnie... czego użyć by się tego pozbyć? Dane widziane są pobierany z mysql z kodowaniem utf-8 plik php który wykonuje skrypt ma zaimplementowane pobieranie z bazy w utf-8 jak i charset w mecie utf-8 oczywiście również plik php również jest zapisany z kodowaniem utf-8
ad.1. Wymyśliłem aby podmienić polskie znaki na bez ogonków, zapamiętać ich pozycję a później gdy oczyścić tekst przez wyrażenie regularne znów przywrócić ogonki? Ten post edytował MaciekDZN 29.12.2015, 13:26:42 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 4.10.2025 - 13:44 |