![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 9 Pomógł: 0 Dołączył: 18.12.2015 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Chciałabym aby database zliczył mi ile w danym mieście mieszka osób, robię to tak :
SELECT miasto,COUNT(miasto) FROM klienci GROUP BY miasto; Cały czas jest jakiś problem. Również próbowałam zliczyć ile jest rodzajów książek w sensie wersja papierowa, wersja elektroniczna SELECT COUNT(*) FROM ksiazki GROUP BY Forma; Nagłówek w bazie to wlaśnie forma |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 9 Pomógł: 0 Dołączył: 18.12.2015 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Samo w sobie zapytanie bez zaokrąglenia działa:
SELECT AVG(Kwota) AS Srednia , MAX(Kwota) - MIN(Kwota) As Roznica FROM zamowienia.db ORDER BY SREDNIA, Roznica , gdy dodaje ROUND : SELECT ROUND(AVG(Kwota)) AS Srednia AVG(Kwota) AS Srednia , MAX(Kwota) - MIN(Kwota) As Roznica FROM zamowienia.db ORDER BY SREDNIA, Roznica Wyskakuje: Kmunikat: INVALID use of keyword Token : AVG(Kwota) LINE NuMBER: 1 W bazie danych zamowienia.db mam NR_ID, Data zamowienia, Kwota, Forma_Zakupu, Forma_dostawy, Rodzaj_platnosci Wszystkie dane są tutaj przykladowe wymyslane. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 6.10.2025 - 20:25 |