PHP 7 |
1. Posty w tym forum są poddawane moderacji więc nie dodawaj ich kilka razy.
2. Akceptujemy tylko wartościowe wiadomości o php lub pochodnych
3. Publikacja newsa na wortalu po moderacji oscyluje w granicach 30min
4. Wstawiane grafiki powinny mieć maksymalną szerokość 357px
Zapraszamy do uzupełniania wortalu o ciekawe informacje :)
PHP 7 |
30.07.2014, 14:31:32
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 395 Pomógł: 80 Dołączył: 24.08.2009 Ostrzeżenie: (0%) |
Dzisiaj (30 lipiec 2014 ) oficjalnie umarł PHP 6 i narodził się PHP 7.
Deweloperzy języka w stosunku 24:58 uznali że kolejną dużą wersją PHP będzie wersja siódma a nie szósta. Za zmianą numeracji przesądziły niepowodzenia przy poprzedniej wersji 6. Przypomnę tylko że wersja ta nigdy nie była udostępniona jako stabilna aż wkońcu porzucona całkowicie, większość z nowości z tej wersji została przeniesiona do gałęzi 5.x. Szczegóły i argumentacja odnośnie zmiany nazwy w linku -------------------- |
|
|
18.12.2015, 08:02:57
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 8 068 Pomógł: 1414 Dołączył: 26.10.2005 Ostrzeżenie: (0%) |
@ksar To już chyba totalna głupota
To tak jakby zrobić dokładnie to samo dla PHP4 Najlepszy kod to taki który działa w przekroju od PHP 5.0 do 7.0 bez żadnych zmian. Oczywiście to marzenie które jest bez sensu, bo świat idzie do przodu i my musimy iść razem z nim. |
|
|
18.12.2015, 16:52:34
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 520 Pomógł: 102 Dołączył: 15.07.2014 Skąd: NULL Ostrzeżenie: (0%) |
@ksar To już chyba totalna głupota To tak jakby zrobić dokładnie to samo dla PHP4 Najlepszy kod to taki który działa w przekroju od PHP 5.0 do 7.0 bez żadnych zmian. Oczywiście to marzenie które jest bez sensu, bo świat idzie do przodu i my musimy iść razem z nim. Czemu totalna glupota? Dałem poprostu przyklad bo mnie zdziwilo "przepisywanie od nowa"... A tak póki nie będzie "standardem" php7 mozna przeciez jako zaslepke zamiast przepisywac od nowa, przy okazji by na wiekszej ilosci serwerow dzialal. Co innego gdy ma sie pewnosc ze projekt np. Nie bedzie sprzedany i na 1 wersji. Mnie razi nawet uzywanie array() zamiast []. Więc <5.4 bym nie używał, nie wygodne i brzydkie. Bym chetnie uzyl jeszcze null colasce operator zamiast isset, tez by przyszybszylo w wielu miejscach pisanie kodu(i zmniejszylo jego rozmiar...), ale zmieniłem hosting i 5.6 mam to pol roku sie pomecze jeszcze. Na szczescie ja nie musze uzywac takich zaslepek :-P, bo robie ze dziala od 5.4 w gore. Zadnych przestarzalych rzeczy nie uzywam -------------------- |
|
|
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 10.11.2024 - 18:59 |