![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 898 Pomógł: 48 Dołączył: 2.11.2005 Skąd: Poznań Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Mam mały problem - moja aplikacja łączy się z zewnętrznym serwerem i pobiera/wysyła do niego dane. Tak więc w czasie gdy oczekuje odpowiedzi z serwera skrypt nic nie robi. Problem jest taki, że takich zapytań muszę wykonać kilka-kilkadziesiąt tysięcy w możliwie krótkim czasie.
Pomysł jest taki, że chciałbym uruchomić skrypt "równolegle" kilkukrotnie - taki pseudokod Oczywiście file_get_contents używam, jako przykład - w rzeczywistości będzie to wywołanie metody klasy, która odpowiada za łączność z serwerem. Powyższy pseudokod wykona się po kolei - ja chciałbym aby wszystkie te połączenia wykonały się równolegle - czyli, żeby drugie wywołanie nie czekało aż skończy się pierwsze itd. Ograniczenia jakie mam: - nie mogę używać skryptów cli - musi to działać w miarę standardowej konfiguracji serwera bez konieczności instalowania egzotycznych dodatków - skrypt główny musi być wywoływany z cron'a więc wszelkie javascriptowe sztuczki też odpadają Dodam, że skrypt będzie działał w oparciu o Symfony2 - może jest tam jakieś rozwiązanie pozwalające na to. |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 8 068 Pomógł: 1414 Dołączył: 26.10.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Wrzuć sobie requesty do jakiegoś zew. systemu kolejkowania i niech tamten odpala zadania
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 25.06.2025 - 21:08 |