Witaj Gościu! ( Zaloguj | Rejestruj )

Forum PHP.pl

> Magento zamiast Fax data dsotawy
designez

Grupa: Zarejestrowani

Ostrzeżenie: (0%)
-----

Witam, staram się uporać z modyfikacją i nie mogę przejść jednego ostatniego problemu. Chcę w tabeli gdzie domyślnie jest fax umeiścić wybrany termin dostawy.

Tabela "sales_flat_order_address" przechowuje dane klienta i FAX pole które mnie interesuje
Tabela "sales_flat_order" przechowuje inne informacje np "shipping_date"

Mamy integracje z zewnętrznym programem który pobiera zamówienia niestety tylko z jednej tabeli "sales_flat_order_address" i nie możemy dodać własnej kolumny bo XML jest dosyć restrykcyjny (Linnworks)
data dostawy to nasz pomysł i klient ją wybiera dla dużych przedmiotów.

Te tabele nie są tworzone jednocześnie i nie wiem która jest pierwsza a która jako druga. Czy jest możliwość jakimś kluczem przenieść np datę do Fax albo może ktoś ma pomysł jak podczas finalizowania tranzakcji uzyskać
dostęp do tabeli i podmienić dane. Magento ma ogrom plikówuczę się tego i proszę o pomoc.

Obie tabele mają relacje i klucz "entity_id"

Pozdrawiam
Go to the top of the page
+Quote Post

Start new topic
Odpowiedzi
designez

Grupa: Zarejestrowani

Ostrzeżenie: (0%)
-----

Właśnie niestety firma nie chcę zmieniać pliku importu już interweniowaliśmy w tej sprawie. Jedyne co nam zasugerowali to umieszczenie tych danych w Fax. Tego pola nigdy nie będziemy wykorzystywać to relikt przeszłości. Może ten triger to dobre rozwiązanie brzmi sensownie ja niestety nigdy czegoś takiego nie robiłem.
Go to the top of the page
+Quote Post

Posty w temacie

Reply to this topicStart new topic
2 Użytkowników czyta ten temat (2 Gości i 0 Anonimowych użytkowników)
0 Zarejestrowanych:

RSS Aktualny czas: 27.12.2025 - 10:17