![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 0 Pomógł: 0 Dołączył: 28.11.2015 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Rozglądam się za wykonawcą średniej wielkości serwisu, przy czym mój budżet to ok 40 000 tyś zł. Problem w tym, że nie znam się na tym i nie jestem w stanie przygotować odpowiedniej specyfikacji, tak przy okazji kontaktu z różnymi firmami otrzymałem od jednej kontakt do analityka, który zajmuje się tym na co dzień
za pełen proces analityczny pozyskanie, analiza, specyfikowanie i walidację wymagań powiedział mi 20% wartości budżetu i efektem tego będzie SRS, dokumentacja dot. interfejsów, przypadki użycia i coś jeszcze bezpośrednio odnoszące się do testów. Nie pamiętam teraz, nie mam dostępu do służbowego PC. To rozsądna według was stawka? Aha i czas pracy oceniał na ok 20 - 25 dni. |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 0 Pomógł: 0 Dołączył: 28.11.2015 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Przykład struktury dokumentacji SRS którą otrzymałem od tej osoby wygląda mniej więcej tak, do tego dochodzi jeszcze dokumentacja interfejsów
Historia zmian 1. Wstęp 1.1. Konwencje przyjęte w dokumencie 1.2. Zakres projektu 1.3. Źródła 2. Informacje ogólne 2.1. Perspektywa produktu 2.2. Klasy użytkowników i ich charakterystyki 2.3. Środowisko robocze 2.4. Ograniczenia projektowe oraz implementacji 2.5. Założenia i zależności 3. Funkcje systemu 1 3.1. Opis 3.2. Sekwencje bodziec/reakcja 3.3. Wymagania funkcjonalne 4. Wymagania dotyczące danych 4.1. Logiczny model danych 4.2. Słownik danych 4.3. Raporty 4.4. Pozyskiwanie, integralność, przechowywanie i usuwanie danych 5. Wymagania dotyczące interfejsów zewnętrznych 5.1. Interfejsy użytkownika 5.2. Interfejsy programowe 5.3. Interfejsy sprzętowe 5.4. Interfejsy komunikacyjne 6. Atrybuty jakościowe 6.1. Użyteczność 6.2. Wydajność 6.3. Bezpieczeństwo 6.4. Ochrona 7. Wymagania dotyczące internacjonalizacji oraz lokalizacji 8. Inne wymagania a funkcje opisywane są w przypadkach użycia. Ten post edytował Elfinio 28.11.2015, 21:33:07 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 11.10.2025 - 08:18 |