![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 0 Pomógł: 0 Dołączył: 28.11.2015 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Rozglądam się za wykonawcą średniej wielkości serwisu, przy czym mój budżet to ok 40 000 tyś zł. Problem w tym, że nie znam się na tym i nie jestem w stanie przygotować odpowiedniej specyfikacji, tak przy okazji kontaktu z różnymi firmami otrzymałem od jednej kontakt do analityka, który zajmuje się tym na co dzień
za pełen proces analityczny pozyskanie, analiza, specyfikowanie i walidację wymagań powiedział mi 20% wartości budżetu i efektem tego będzie SRS, dokumentacja dot. interfejsów, przypadki użycia i coś jeszcze bezpośrednio odnoszące się do testów. Nie pamiętam teraz, nie mam dostępu do służbowego PC. To rozsądna według was stawka? Aha i czas pracy oceniał na ok 20 - 25 dni. |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 355 Pomógł: 533 Dołączył: 15.01.2010 Skąd: Bydgoszcz Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Nie wiem co to za projekt, Ty go znasz i musisz ocenić czy jest aż tak skomplikowany i nieszablonowy, że musisz 20% budżetu wydać na taką specyfikację (w gwoli ścisłości ta wycena NIE jest zawyżona, budżet po prostu jest mały). Najlepiej gdybyś miał jakąś zaufaną firmę która Ci szczerze powie, czy to jest wykonalne w tej kwocie. Jeżeli ktoś ma siedzieć 25 dni nad specyfikacją, a później ma to się zamknąć w kwocie z budżetu, to wg mnie może być ciężko. Zakładając, że wydasz dobrze te 8.000 i będziesz miał super specyfikację, ale każda firma do której pójdziesz z tą specyfikacją zażąda 100.000 to wiesz co będziesz mógł z nią zrobić?
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 15.10.2025 - 07:24 |