![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 38 Pomógł: 0 Dołączył: 2.04.2010 Skąd: Częstochowa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
wydaje mi się, że moje pytanie jest banalnie proste, ale mój mózg już chyba dzisiaj przestał pracować, nawet nie wiem jak szukać rozwiązania. Praca inżynierska goni... Mianowicie: Sprawdzam czy istnieje rekord w bazie, jeżeli nie istnieje to tworzę nowy. Podczas przytrzymania F5 rekordów dodaje się kilka. Klucz unique w bazie nie wchodzi w grę.
Dodam tylko, że User i JakisItem są połączone relacją One to Many, a metoda jakis_item() klasy User zwraca pojedynczy obiekt Eloquenta. Chodzi mi o to żeby każdy użytkownik miał ZAWSZE minimum jeden JakisItem, który może, np zmienić właściciela i wtedy chcę utworzyć nowy. Kod powyżej wykonuje się po każdym odświeżeniu strony i sprawdza czy ten item nie zniknął (jest w konstruktorze kontrolera). Podczas tworzenia użytkownika w metodzie postRegister klasy kontrolera AuthController tworzę rekord tak jak powyżej. Jeśli jest na to jakiś lepszy sposób bardzo proszę o nakierowanie na niego. Pozdrawiam! |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 38 Pomógł: 0 Dołączył: 2.04.2010 Skąd: Częstochowa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ustawiłem poziom izolacji na SERIALIZABLE i zaczęło działać jak trzeba. Kiedyś korzystałem z transakcji w MSSQL, tutaj też próbowałem (nie działało), ale albo w MSSQL jest tylko jeden domyślny poziom, albo po prostu nigdy go nie zmieniałem, dlatego nawet nie wiedziałem że coś takiego może mi pomóc.
Dzięki bardzo, problem rozwiązany. Jeśli ktoś poszukuje informacji o transakcjach w Laravelu, tutaj jest wydaje mi się dobry artykuł: LINK Jeszcze raz dziękuję i pozdrawiam! |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 14.10.2025 - 02:45 |