![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 67 Pomógł: 0 Dołączył: 5.04.2003 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam wszystkich.
Z gory prosze o wybaczenie mi moich pytan ale dopiero ucze sie php. Jak sortowac dane wyciagane z bazy wg kilku kryteriow (chialbym zrobic tabele rozgrywek). Chodzi mi o to aby kolejnosc wyswietlania byla nast.: - liczba punktow (ale gdy dwie lub wiecej druzycn bedzie mialo tyle samo punktow to aby pod uwage brane bylo nast. kryterium czyli "bilans" Prosze o pomoc. |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarząd Postów: 3 503 Pomógł: 28 Dołączył: 17.10.2002 Skąd: Wrocław ![]() |
Co do sortowania, to nie chce mi się teraz myśleć. Co do reszty:[php:1:c6f0e76862]<table>
<tr> <td bgcolor="#CCCCCC"><strong>Miejsce</strong></td> <td bgcolor="#CCCCCC"><strong>Dru&yna</strong></td> </tr> <?php $tlo = TRUE; $lp = 1; do { if($tlo) { $bg="#CEFFCE"; } else { $bg="#FFFFFF"; } ?> <tr> <td bgcolor="<?php echo $bg ?>"><? echo $lp; ?></td> <td bgcolor="<?php echo $bg ?>"><?php echo $row['nazwa']; ?></td> </tr> <?php $tlo = (!$tlo); $lp++; } while ($row = mysql_fetch_assoc($sqlresult)); ?> </table>[/php:1:c6f0e76862]Przy okazji w dobroci serca masz jak naprzemiennie kolorowac wiersze tabeli (IMG:http://forum.php.pl/style_emoticons/default/tongue.gif) |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 12.10.2025 - 07:55 |