![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 221 Pomógł: 14 Dołączył: 11.03.2009 Skąd: Lubaczów Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam
Postanowiłem tu napisać i poprosić was o pomoc ponieważ siedzę już kilka dni nad jedną rzeczą i nie mogę sobie z tym poradzić :-( Mam checkboxa :
i chciałbym aby ten formularz spełniał 3 kryteria: 1. Oba są zaznaczone (checked) - możemy także oba włączać 2. Jeśli pierwszy checkbox jest wyłączony i próbujemy wyłączyć drugi to automatycznie włącza się ten pierwszy 3. Jeśli drugi jest wyłączony i próbujemy wyłączyć pierwszy to drugi się włącza podsumowując nie ma możliwości by oba były wyłączone. Po części udało mi się to zrobić z tym że nie do końca bo gdy wyłączę pierwszy checkbox i próbuje wyłączyć drugi to ten pierwszy się włącza ale jak chce zrobić odwrotnie to przycisk nr 1 się blokuje i nie można go wyłączyć - dopiero jak jest włączony drugi to można go wyłączyć. Mam nadzieję że nie namieszałem za bardzo ;-) a oto mój kod php:
byłbym wdzięczny za wszelkie wskazówki :-) Pozdrawiam serdecznie |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 253 Pomógł: 31 Dołączył: 30.03.2009 Skąd: Szczecin Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
KOd nie jest optymalny. Spełnia wymagane warunki. Wydaje mi się, że wszystko jest OK.
Ten post edytował celbarowicz 28.11.2015, 10:39:47 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 13.10.2025 - 10:19 |