![]() |
![]() |
![]() ![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 22 Pomógł: 0 Dołączył: 17.11.2015 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam, chciałbym, by na mojej stronie była wyświetlana dana wartość z danego div'a z danej strony.
Użyłem dokładnie takiego kodu: Kod <?php $strona = file_get_contents('http://www.showup.tv/'); echo '<pre>'; preg_match('/<div class="viewer-stats">(.*)<\/strong>/s', $strona, $wynik); // (.*) pobiera wszystko bez wyjątku var_dump($wynik); ?> Niestety wyskakuje mi: Kod array(0) { } Z tego co wyczytałem, to wydaję mi się, że strona ta blokuje wyciąganie danych w ten sposób i podobno może pomóc cURL, ale dalej to nie wiem co robić z tą informacją. Pozdrawiam i z góry dziękuję za pomoc (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) Ten post edytował TajnyAgent 17.11.2015, 14:48:31 |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 22 Pomógł: 0 Dołączył: 17.11.2015 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
A okej, czyli mam mieć tamten link co na początku podałaś. Dobra, już poprawiam, trochę mnie zmyliłeś, więc wstawiłem link do strony głównej. Jeszcze raz dzięki za pomoc (IMG:style_emoticons/default/smile.gif)
Mam kolejny problem, nie potrafię zaimplementować kodu php do pliku html, nawet w oddzielnym pliku nie działa. Jeżeli zaimplementuje kod html w kodzie php, to także nie działa, próbowałem dodawać linijki specjalne w .htaccess. Ale nic to nie zmieniło, ktoś pomoże? @Edit Udało mi się zaimplementować kod html w kodzie php, ale wolałbym na odwrót tj. zaimplementować kod php w kodzie html I w między czasie mam kolejny, akurat mały problem, ale jakoś nie mogę sobie poradzić. Chciałbym usunąć te oznaczenia tj. "Array ( [0] => ) " ________________________________________________________________________________ Dobrze, udało mi się usunąć te oznaczenie tablicy, zamieniając print_r na echo. Jest niby wszystko okej, choć wolałbym tak jak już wcześniej napisałem - zaimplementowany kod php w html, a nie na odwrót (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) No ale najwyżej będę pisał w php. Kontynuując, mój kod wyciągający te div'y odnosi się do folderu z obrazkami, których nie ma u mnie na serwerze, czy jest jakaś opcja, by się odnosił do folderu z obrazkami na stronie z której ściągam te div'y? ________________________________________________________________________________ Kolejny progress... Okazało się, że po implementacji kodu php do kodu html wystarczyło jeszcze do tego zamienić rozszerzenie (tego pliku html z wdrożonym skryptem php) z *.html na *.php i wszytko działa cacy (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) Tak zadaje te pytania i po jakimś czasie sam rozwiązuje te problemy i od razu wszystko tu piszę.. Ten temat zamienia się powoli w jakiś dziennik tworzenia strony (IMG:style_emoticons/default/tongue.gif) Domyślam się, że irytują was moje błahe problemy i podstawowe pytania, no ale niestety jestem laik(A tym bardziej w php) (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) Kontynuując temat i moje ostatnie problemy, to wciąż mam problem z tym, aby w jakiś sposób ten kod wyciągnięty z tamtej strony nie szukał u mnie obrazków, lecz na własnej stronie. Myślałem o tym, by wziąć jakiegoś gotowca z net'a, który by ściągał automatycznie obrazki z tamtego serwera na mój serwer, ale niestety obciąża to trochę serwer i te gotowce, które znalazłem nie działały do końca tak jak powinny. ________________________________________________________________________________ Dobra, rozwiązałem swój ostatni problem używając preg_replace, także tamtejszy problem już jest nieaktualny(W między czasie miałem kolejny problem, ale nie chciało mi się pisać, bo byłem pewny, że raczej nikt mi z tym nie pomoże, więc nie marnowałem czasu pisząc tu), póki co to przerywam ten "dziennik". Ten post edytował TajnyAgent 20.11.2015, 18:03:45 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 14.10.2025 - 06:11 |