![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 93 Pomógł: 0 Dołączył: 15.09.2013 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Przy dużej ilości połączeń do BD (godziny wieczorne) strasznie rośnie mi load na serwerze.
Normalnie przez cały dzień jest max 2-3 a wieczorem nagle zaczyna wzrastać do 100 i wszystko pada. Próbowałem analizować logi, ale nic tam nie widzę, slow-log też nic nie pokazuje. Patent mam na to taki, że do crona dodałem co 4 minuty polecenie restartu mysql (przez jakiś czas jest ok a po kilku minutach zaczyna badzo gwałtownie rosnąć), ale to jest bardzo słabe rozwiązanie. Jak sprawdzić co jest wąskim gardłem i od czego serwer tak dostaje w d... ? Ten post edytował kuna11 5.11.2015, 20:18:46 |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 798 Pomógł: 307 Dołączył: 13.05.2009 Skąd: Gubin/Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Mysql w domyślnych ustawieniach ma limit połączeń i jest to właśnie liczba 100 połączeń. W /etc/my.cnf ustaw sobie
Kod max_connections = 250 . Logów nie przejrzałeś, bo w logach na 100% byłaby informacja że jest za dużo połączeń otwartych, wklejasz taki komunikat w google i masz kilkaset tysięcy wyników z informacją jak to rozwiązać.. Jak będziesz miał problemy powyżej 1024 otwartych połączeń, to wtedy będziesz miał komunikat z informacją o zbyt dużej ilości otwartych plików i tutaj identycznie, przeklejasz komunikat z logów do google i dostaniesz odpowiedź.
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 13.10.2025 - 21:01 |