Witaj Gościu! ( Zaloguj | Rejestruj )

Forum PHP.pl

> [biblioteki][płatności online] Gotowa implementacja Transferuj.pl, Gotowa implementacja rozwiązań płatniczych Transferuj.pl
KIPSA

Grupa: Zarejestrowani

Ostrzeżenie: (0%)
-----

Dzień dobry,

Gdyby ktokolwiek szukał gotowych klas / bibliotek do implementacji systemu płatności we własnym rozwiązaniu, to z radością informujemy, że system płatności Transferuj.pl wyszedł na przeciw oczekiwaniom i udostępnił całą bibliotekę, z której można wybierać gotowe rozwiązania do implementacji dowolnych form płatności w systemach ecommerce:

https://github.com/tpaycom/transferuj

Dokumentacje techniczne i inne przykłady dla standardowego systemu są dostępne do pobrania tutaj: https://transferuj.pl/dokumentacje
Dla pozostałych niestandardowych systemów dokumentacje są dostępne na indywidualne żądanie, ponieważ są to systemy dla osób, które wiedzą, czego chcą.

Zachęcamy do testowania i feedbacku. W razie uwag prosimy o komentarz na forum lub na github.

Mamy nadzieję, że oszczędzi to Developerom dużo cennego czasu.
Go to the top of the page
+Quote Post

Start new topic
Odpowiedzi
stefanm82

Grupa: Zarejestrowani

Ostrzeżenie: (0%)
-----

Właśnie integruję naszą platformę B2B z transferuj. Biblioteki oszczędziły mi ładnych parę godzin rzeźbienia. Szukałem dodatkowego info o bibliotece i wpadłem na ten wątek. LOL, co ty za bzdury wpisujesz, ja nie miałem żadnego problemu w wykorzystaniu ich biblioteki.

Bzdury:
- Domyślnie powinno się używać KAŻDEGO możliwego wzorca
- Wiem, jestem złośliwy
- Niestety, ale używanie wszędzie typów prymitywnych to największa bolączka PHP
- Stałą podałem jako ostateczność. To powinno być podane w konstruktorze. By the book
- DI nie spowalnia programowania. Przynajmniej ja jeszcze takiego czegos w rzyciu nie widziałam
Odnośnie autoloadingu to już nie wierze co czytam. Najpierw piszesz o autoloadingu, wyśmiewając zaproponowane rozwiązanie. Dowiedziałeś się jaki jest problem (bo wcześniej nie wiedziałeś o problemie, ponieważ jak napisałeś nie realizujesz integracji) to już nie piszesz o autoloadingu tylko o require/include.
Trolling level master!
W temacie XML: „Bo ja się nigdy z czymś takim nie spotkałem a z XML pracuje cały czas...” To że się nigdy nie spotkałeś pokazuje tylko Twój duży brak doświadczenia. Ja wiem że w pokoju, w którym pracujesz siedzi dużo senior dev'ów ale to że siedzisz z nimi nie czyni Cię jednymi z nich.”
To co napisałeś na końcu odnośnie mechanika jest tak głupie i bezsensowne, że nawet nie wiem o co chodzi.

Transferuj wychodzi do przodu tworząc bibliotekę, która może się przydać programistom podczas implementacji, prosi o sensowane uwagi a ty trollujesz temat. Daj sobie spokój i wyjdź z piwnicy (https://www.youtube.com/watch?v=9nFGtq_iBQg)

Faktycznie mi też brakuje testów, ale gotowych, zrealizowanych przez nich. Szczerze, musiałbym na głowę upaść, żeby siedzieć i pisać testy pod zewnętrzne biblioteki.

Go to the top of the page
+Quote Post

Posty w temacie

Reply to this topicStart new topic
2 Użytkowników czyta ten temat (2 Gości i 0 Anonimowych użytkowników)
0 Zarejestrowanych:

RSS Aktualny czas: 10.10.2025 - 07:03