![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 0 Pomógł: 0 Dołączył: 17.10.2015 Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
Cześć wam.
Zaczalem uczeszczac na studia informatyczne 1 stopnia. Poziom jest mizerny, watpie zeby mnie czegos tam konkretnego nauczyli. Jak myslicie, isc drogą kursy w domu i zdobywanie certyfikator, ze sie ogarnia jakis jezyk czy wymordowac te 3 lata? Jaka jest wieksza szansa na znalezienie pracy? Dzieki z gory za odp (IMG:style_emoticons/default/wink.gif) Ten post edytował Niveri 17.10.2015, 15:54:48 |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 280 Pomógł: 46 Dołączył: 23.03.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ja aktualnie jestem na pierwszym roku studiów na Politechnice Gdańskiej i póki co nie żałuje.
Moim zdaniem, poziom tam jest wysoki choć to tylko podstawy. Udostępniono właśnie projekt na Podstawy Programowania z języka C. Dla mnie, umiejącego pisać jakieś konsolowe proste programy w C++, dostać 100% z tego projektu to będzie DUŻE wyzwanie. Mamy do zrobienia labirynt w konsoli. Dodatkowo zrobić perspektywę 3D (coś jak Doom), chodzenie, otwieranie drzwi, płynne animacje, płynne zmiany kąta patrzenia. A to wszystko w konsoli w ASCII. Oczywiście nie wszystkie rzeczy są obowiązkowe, a niektóre są z gwiazdką. Podsumowując, nawet jeśli umiesz coś to i tak studia nauczą Ciebie dodatkowych umiejętności/rzeczy. Na pewno będziesz miał jakieś zadania, nad którymi będziesz musiał pomyśleć. Będziesz też miał motywacje do robienia tych projektów - zdać albo nie zdać. Ja bym Ci radził zostać na tych studiach. Jeśli nie musisz jeszcze pracować to nie będziesz miał problemu ze studiami + samodzielną nauką programowania. Tak jak wyżej pisali, papierek na pewno może się przydać. Również będziesz miał kontakty z ludźmi w swojej branży, dzięki czemu będziesz mógł w przyszłości po znajomości znaleźć lepszą prace. No i nie zapominaj, że to ostatnie lata nauki. Potem tylko praca i praca. (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 6.10.2025 - 22:10 |