![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 249 Pomógł: 0 Dołączył: 22.12.2011 Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
Chciałbym się dowiedzieć jak można posortować wielowymiarowe tablice mam na myśli kilku wymiarowe a nie dwie. Z tego co się orientuje to muszę każdy wymiar schować do nowo utworzonej tablicy i wtedy sortować i tak z każdym wymiarem?
Powiedzmy że tablica wygląda tak: Kod Array
( [0] => .htaccess. [1] => .htpasswd [2] => hhgute.hhi [3] => autoload.php [4] => config.php [5] => fp.map [6] => index.php [7] => test.php [8] => Array ( [0] => .pemhtaccess ) [9] => Array ( [con] => Array ( [ror] => Array ( [0] => Roctor.php [1] => Roe.php [2] => Derator.php [Dtor] => Array ( [0] => Mared.php [1] => Chased.php [2] => Gred.php [3] => Groed.php [4] => Restract.php ) [Dis] => Array ( [0] => Marked.php [1] => Chased.php [2] => Grouped.php [3] => Grouped.php [4] => Regt.php ) [3] => Badion.php [4] => Rouser.php [5] => fns.php [6] => bootstrap.php [Ror] => Array ( [0] => S.php ) [7] => Dispr.php ) ) [view] => Array ( [0] => viewLr.php [1] => view.php [2] => wid.php ) ) |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 6 476 Pomógł: 1306 Dołączył: 6.08.2006 Skąd: Kraków Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat Udaje mi się posortować lecz ostatni problem tkwi w dużych literach. Mam pliki których nazwy zaczynają się z dużych liter i teraz sprawa wygląda tak że Duże litery są posortowane najpierw a dopiero później małe. Jak to rozwiązać? Do porównywania użyj jakiejś funkcji ignorującej wielkość znaków, np. strcasecmpCytat Pytanie teraz jak sprawdzić dany katalog czy zawiera pliki? Rzuć okiem na dokumentację RecursiveDirectoryIteratora.Cytat Cytat System Windows nie sortuje pilów. Nie robi tego również system plików (NTFS). Realizowane jest to dopiero przez program Explorer, a i ten domyślnie robi to inaczej niż podałeś. Wydaje mi się iż nie masz racji. Dawniej był DOS i to on sortował pliki natomiast Windows jest graficzną nakładką DOSa i korzysta z jego zasobów a dopiero programy takie jak explorer korzystają np z funkcji sortowania. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 17.10.2025 - 05:42 |