![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 681 Pomógł: 28 Dołączył: 14.08.2014 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam Panowie, mam kod:
Proszę o sprawdzenie czy kod jest dobrze napisany i jeżeli zawiera niepotrzebne lub przestarzałe funkcje to proszę o naprowadzenie mnie. Ponadto chciałbym dodać do classy zmienną $classy jeżeli wybrałem dany język. Reasumując wybrałem język polski dodaje mi do class="lang_act" pozostałe języki class="lang" |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 520 Pomógł: 102 Dołączył: 15.07.2014 Skąd: NULL Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Mi się tylko zdaje czy korzystasz z REGISTER_GLOBALS (IMG:style_emoticons/default/questionmark.gif) (IMG:style_emoticons/default/ohmy.gif) explode, in_array, count, preg_match. Wedlug mnie nie sa przestarzale (IMG:style_emoticons/default/tongue.gif) , Yyy. Poczytaj o DRY. Bo powtarzasz kod gdzies gdzie doslownie bylby zbedny np. $kodowanie... poza tym:
Count powinienes miec wpierwszym argumencie zapisany jesli ilosc eleementow tablicy sie nie zmeinia co 1 petle. - a u ciebie sie nie zmiena. Tzn w pierwszym argumencie for mozesz zapisywac nowe zmienne po porzecinku, wiec mozesz tak: for ($x=0, $ct=count($cos); $x<$ct ; ++$x) Dla przykladu. (IMG:style_emoticons/default/tongue.gif) Poza tym tworzysz duzo zmienmych. $language_get = $lang; (..ciach..) $language_page = $language_get;
Tak chyba lepiej?.. @@ widze ze nie moge zedytowac postu bo go na html zamieni. Co do register_globals; no chyba ze includujesz ten plik.. ; (IMG:style_emoticons/default/tongue.gif) |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 4.10.2025 - 16:07 |