![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 236 Pomógł: 0 Dołączył: 27.10.2012 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
cześć
dodałem do profilu użytkownika możliwość upload obrazka (avatar), no i pięknie działa. Ale po zalogowaniu się do konta a następnie przekierowaniu -> wywala bład: Error: Call to a member function move() on a non-object czepia się o linię którą wyszczałkowałem (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) Prosze o pomoc. Kod klasy User.php
Ten post edytował dopelganger 23.09.2015, 13:46:50 |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 236 Pomógł: 0 Dołączył: 27.10.2012 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
cześć
sory, ale wracam jeszcze do tego tematu. Przetestowałem 3 różne sposoby tego uploadu łącznie z tym który tutaj wrzuciłem a potem poprawiłem wg waszych wskazówek i znalazłem pewną (błędną?) prawidłowość w każdym ze sposobów: a więc: edytuje profil usera, wskazuje obrazek z dysku, zapisuje dane i JEST OK, => ALE KIEDY ponownie to robie dla danego usera już nie zapisuje obrazka do bazy ani go nie uploaduje, nawet kiedy usune nazwę pliku z bazy :/ I ZNOWU kiedy tworze nowy / kolejny profil a potem aktualizuje jego dane - plik wczytuje na serwer i zapisuje do bazy (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) - ale udaje się tylko za pierwszym razem.. itd itd itd taka pętla... to dotyczy jakiegokolwiek przykładu wg którego się wzoruję lub testuje (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) - łącznie z manualem http://symfony.com/doc/current/cookbook/do...le_uploads.html dziwne zjawisko (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) może ktoś coś wie ? Ten post edytował dopelganger 8.10.2015, 12:39:12 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 7.10.2025 - 21:10 |