![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 85 Pomógł: 0 Dołączył: 18.06.2014 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Huh jakiś geniusz w bazie zapisał date jako timestamp, niestety nie wiem jak ją mam wyszukać skoro jest niepoprawna.
Jak widać wyniki są nieco różne, jak moge je wyszuka w mysql? Czy jakoś to zaokrąglić? Obie zwracają dobrze aktualny dzień. Ten post edytował szybki 2.10.2015, 10:18:54 |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 319 Pomógł: 118 Dołączył: 26.11.2003 Skąd: Lublin Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
oszalałeś, zapoznaj się z formatami daty, timestamp to data, możesz np. robić tak:
i zakładam, że start date to timestamp. Oczywiście tutaj możesz użyć też between i dostawić godziny, jeśli masz indeks, to będzie szybciej:
Cytat Huh jakiś geniusz w bazie zapisał date jako timestamp, niestety nie wiem jak ją mam wyszukać skoro jest niepoprawna. "Geniusz", to zapisuje daty w formie inta. A później nic nie można z tym zrobić. Zajrzyj do manuala mysql od czasu do czasu Ten post edytował Daimos 5.10.2015, 10:35:27 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 14.10.2025 - 20:01 |