![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 186 Pomógł: 0 Dołączył: 10.03.2004 Skąd: K-ce Ostrzeżenie: (50%) ![]() ![]() |
jak wiadomo PiS jest za wprowadzeniem kary śmierci co wy o tym myślicie? ja jestem za . do GAZU z mordercami i pedofilami itp...
|
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 790 Pomógł: 7 Dołączył: 6.02.2003 Skąd: Polska Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Wiecie...
Miałem ostatnio ten sam temat w ramach dyskusji na kursie języka angielskiego. Może to was troche zdziwi, ale uważam, że to był świetny pomysł ze strony mojej nauczycielki. Nie dość, że sporo się nauczyłem, to jeszcze wyrobiłem sobie zdanie na ten temat. Osobiście jestem przeciwko. I nieważne moim zdaniem czy ja wierzę w Boga czy też jestem buddystą, wierzę w Islam, czy jestem ateistą - moim zdaniem jeżeli ktoś posiada pewne zasady moralne to wiara może mu jedynie pomóc je pielęgnować i przestrzegać. Ja jestem przeciwko z kilku powodów. Część już wymieniliście, ale dodam tylko jeszcze jeden (właśnie na tej lekcji angielskiego na niego wpadłem): Cytat A co jeśli okaże się, że skazany na karę śmierci (już po wykonaniu wyroku) był niewinny? Proszę dobrze się zastanówcie i nie odpowiadajcie Cytat Karę śmierci stosować tylko przy 100% pewności Bo to nie ma sensu. Nikt, żaden sąd, żaden świadek nie da wam nigdy 100% pewności, czy to dotyczy wyroku, czy też samej zbrodni. Wiem też, że nikogo nie przekonam swoją wypowiedzią. Nikt nie jest w stanie nikogo przekonać, zwolennicy nie przekonają przeciwników, a przeciwnicy - zwolenników, dlatego moim zdaniem ta dyskusja nie dość, że nie będzie miała końca, to i tak nic z niej nie wyniknie. Na koniec dodam jeszcze: W swoich wypowiedziach pamiętajcie, że KAŻDE życie ludzkie jest bezcenne. A moim zdaniem zabijając morderców zwiększa się tylko liczbę ofiar zbrodni. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 9.10.2025 - 03:10 |