![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 186 Pomógł: 0 Dołączył: 10.03.2004 Skąd: K-ce Ostrzeżenie: (50%) ![]() ![]() |
jak wiadomo PiS jest za wprowadzeniem kary śmierci co wy o tym myślicie? ja jestem za . do GAZU z mordercami i pedofilami itp...
|
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zablokowani Postów: 655 Pomógł: 0 Dołączył: 28.11.2003 Skąd: Zagórz Ostrzeżenie: (80%) ![]() ![]() |
jestem za, ale tylko w tedy, kiedy dana osoba, po raz kolejny popelnia dany czyn karalny, kiedy ne ma szans na resocjalizajce jej. Ale nieczego sie nie zrobi z takim systemem jaki jest, chodzi mi tutaj o polcje straz miejska etc.,
bo od czego zaczyna sie "kariera" takiego przykladowego mordercy czy zawodowego zlodzieja? a no od srodowiska w jakim on zyje, zaczyna sie od drobnych rzeczy, na kture nikt nie reaguje, potem coraz wieksze, i tu zaczynamy najczesciej co niekturzy reagowac, ale jest juz za puzno, oni czuja sie bezkarni, bo policja ich naewt jak zlapie, szpisze i sa wolni, i moge robic co chca dalej, osobiscie znam przypadki kiedy tacy ida kolo policjanta, czesto w miejscu publiczny, z piwem, papierosem, i jeszce rzucaja monologiem w stylu "no, co mi zrobisz spiszesz mnie?". I tu jest problem, bo jesli na cos takiego sie pozwala, jesli do zegos takiego wogule do chodzi, to potem nie ma sie co dziwic ze sa zabujcy,droga to tego jest prosta. Zmain trzeba w nas samych, musimy zmienic mentalnosc, a nie rozwazac czy kara smierci jest potrzebna czy nie, na to przyjdzie czas, ale nie zaczynajmy od konca, zacznijmy od otaczajaceo nas srodowiska, nie przechodzmy obojetnie wobec aktow wandalizmu, niech nam nie bedzie obojetne o jeden napis na sciane wiecej, tlumaczac sie ze "to nie nasze". "co sie bede do tego wtracac" i przychodzi mi po raz kolejny mysl Publa Casalsa "Musisz wziąć się do pracy – wszyscy musimy – by uczynić ten świat godnym jego dzieci " Ten post edytował invx 12.07.2004, 19:20:49 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 4.10.2025 - 11:27 |