![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 379 Pomógł: 45 Dołączył: 30.06.2007 Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
Chciałem zrobić aktualizację firmware routera TP-LINK TD-W8901G.
Niestety coś poszło nie tak i oprócz diody POWER nic nie działa. Robiłem już reset szpilką z tyłu, odłączałem z prądu i nic. Nie mogę też się połączyć z poziomu przeglądarki. Da się jeszcze coś z tym zrobić? Jeśli nie to jaki polecacie router z WIFI zamiast tego uszkodzonego? Który wybrać router? 1) TD-W8960N 2) TD-W8968 3) TD-W8961ND 4) TD-W8951ND Ten post edytował tomsi 17.09.2015, 23:22:24 |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 417 Pomógł: 44 Dołączył: 23.06.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Szczerze ? Miałem zaufanie do TP-Linków, do póty, do póki wszystko chodziło. Pierwszy router, nie pamiętam już dokładnie modelu, ale kosztował coś w granicach 60 - 70 zł, padł identycznie jak koledze z tego tematu, podczas wgrywania firmware'u (dodam że na pewno dobrego i skierowanego dla tego modelu) router padł i świeciła się tylko dioda zasilania. Ponoć wystarczy wymienić kość z pamięcią i wszystko będzie banglać, ale komu się chce w to bawić skoro za grosze można kupić następny szajs... Przedwczoraj, padł mi następny troszkę droższy (taki z dwoma antenkami), switch sprawny, po Wifi tragedia, jakiekolwiek zapytania trwają długimi minutami, ping w okolicach 1000 ms to minimum - także też do wywalenia, chyba że będzie mi potrzeby switch. Na szczęście posiadam troche droższą wersję tp link 1043 V2 i on już od ponad roku sprawuje się bardzo dobrze (ponoć V1 również jest bardzo dobry). Kupiłem dziś jakiegoś ASUSa za 170 złw komputroniku i powiem wam, że jestem pozytywnie zaskoczony. Oprogramowanie na pierwszy rzut oka, wydaje się być o niebo bardziej stabilne niż te wgrywane do tp-linków. Jeśli chodzi o samą pracę, też nie mam mu nic do zarzucenia. Zazwyczaj chodzi pod obciążeniem około 6 urządzeń bezprzewodowych (non stop), 4 kamer (oczywiście na drodze postawiony jest jeszcze switch) i serwera który obsługuje owe kamery IP i moje zapotrzebowania dot. programowania. Póki co wszystko gra i nie ma potrzeby restartowania go co kilka godzin tak jak w przypadku poprzedniego tp-linka.
Tak serio to po prostu nie chce mi się sprawdzać modeli powyższych urządzeń, ale gdyby kogoś to interesowało, to wstanę i to sprawdzę. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 12.10.2025 - 01:40 |