![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 12 Pomógł: 0 Dołączył: 15.06.2012 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Czytałem troszkę o tak zwanym "Dirty checking" w AngularJs. Podobno jest to straszna bolączka tego frameworka. Za pomocą funkcji $watch albo $digest uaktualniamy wszystko co znajduje się w scopie. Uaktualnienie dokonuje się poprzez porównanie wartości każdego elementu z nową wartością za każdym razem jak tylko zmieni się chodź jeden element w scopie.
Jak na tym tle wypada np. framework Ember.js? Szukałem coś na ten temat ale nie znalazłem dobrego porównania. Ktoś wie coś na ten temat? |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 268 Pomógł: 254 Dołączył: 11.06.2009 Skąd: Świętochłowice Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
http://blog.bguiz.com/post/57373805814/acc...ipt-frameworks/
Odpowiedzią na ten problem Angulara jest Object.observe i Angular 2 AFAIR już go stosuje. Problem polega na tym, że obecnie Object.observe działa chyba tylko w Chrome Ten post edytował Comandeer 7.09.2015, 14:58:53 -------------------- ★Mój blog || Okiem krytyka★
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 12 Pomógł: 0 Dołączył: 15.06.2012 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
http://blog.bguiz.com/post/57373805814/acc...ipt-frameworks/ Odpowiedzią na ten problem Angulara jest Object.observe i Angular 2 AFAIR już go stosuje. Problem polega na tym, że obecnie Object.observe działa chyba tylko w Chrome Nie wiem czy dobrze zrozumiałem artykuł. EmberJS używa czegoś takiego jak akcesory które radzą sobie lepiej z tego typu zdarzeniami (uaktualnianie pojedynczych informacji na stronie) niż mechanizm AngularaJS - dirty checking? Jednak ciężko jest to osiągnąć/zaimplementować za pomocą tych akcesorów? Kolejna edycja ECMAScript wprowadza Object.observe co będzie wiązało się z modyfikacją kodu pisanego w frameworku EmberJs lub BackboneJS, natomiast aplikacja napisana w AngularJS nie będzie wymagała zmian? |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 21.08.2025 - 01:26 |