Witaj Gościu! ( Zaloguj | Rejestruj )

Forum PHP.pl

> [localhost] xampp, virtualbox?
trolololo

Grupa: Zarejestrowani

Ostrzeżenie: (0%)
-----

Mam sporo projektów na starszym php - 5.4 z użyciem starszego frameworka

Chce teraz zainstalować nowoczesny framework i się go pouczyć - laravel 5 albo symfony 2

Występuje problem z wersją phpa bo laravel wymaga php 5.5.9

Zastanawiam się czy zrezygnować z xamppa? Dotychczas był bardzo wygodny jako środowisko na localhost.

Słyszałem też o vagrant na virtualboxie ale wymaga to chwili zabawy z ustawieniami tego wszystkiego.

Generalnie zależy mi na tym abym nie musiał nie wiaodmo ile spędzać czasu na konfigurowaniu środowiska.

Idealne byłoby oprogrogramowanie które ściągam i któe jest już skonfigurowane z grubsza, ma przełączalne wszystkie wersje phpa, baza danych mysql + możliwość instalacji innych, gdzie ja bym nie musiał przy tym za wiele posiedzieć. Tylko podpinam katalog z projektami i wszystko hula, ew jakiś prosty instalator.

Wiem ze jestem wygodny.

Może jest coś o czym nie wiem? Szukam najbardziej optymalnego rozwiązania. Czegoś co łatwo mógłbym przenieść z jednego komputera na drugi ( gdzie nie musiałbym znów przechodzić mozolnej konfiguracji ).

Ten post edytował trolololo 17.08.2015, 11:39:34
Go to the top of the page
+Quote Post

Start new topic
Odpowiedzi
trolololo

Grupa: Zarejestrowani

Ostrzeżenie: (0%)
-----

stacjonarka i5-3350P

6M Cache, do 3.30 GHz

Wsparcie dla wirtualizacji VT-x i VT-d.

To jak rozumiem sugerujesz że idealna developerka localhostowa to na linuxie? Na razie nie mam czasu się na to przesiadać, choć kiedyś być może miałoby to sens. Coś tam na serwerach na linuchu się bawiłem ale to nie to samo co na codzień korzystać z tego lokalnie. Ogólnie nie lubie sobie za dużo na raz narzucić do ogarnięcia. Na razie priorytet to nowy framework.

Ten post edytował trolololo 17.08.2015, 15:27:21
Go to the top of the page
+Quote Post

Posty w temacie

Reply to this topicStart new topic
2 Użytkowników czyta ten temat (2 Gości i 0 Anonimowych użytkowników)
0 Zarejestrowanych:

RSS Aktualny czas: 12.10.2025 - 12:58