![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 128 Pomógł: 0 Dołączył: 3.11.2014 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam, co zrobic, aby dla 1 osoby ( admin glowny ) wyswietlal sie link
"Panel Admina" ? |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 128 Pomógł: 0 Dołączył: 3.11.2014 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
wiem już, że musze dodac nowe pole do tabeli users, ale nie wiem jak to zrobic . pomoze ktos?
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 520 Pomógł: 102 Dołączył: 15.07.2014 Skąd: NULL Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
wiem już, że musze dodac nowe pole do tabeli users, ale nie wiem jak to zrobic . pomoze ktos? Ehh dobra dam gotowiec bo chyba ci tygodnie oszczędze... Z twoim nie do konca, czytaniem z uwagą. Aby dodać do tabeli `users` pole ("kolumne") `staff` zrob np.
Czyli domyślna ranga to 0 - użytkownik. UPDATE-ami możesz zmieniać wartość aktualnego rekordu na inne, napewno znasz podstawy więc nie bede tlumaczyl. ---LOGOWANIE USERA--- Ok. I gdy uzytkownik się zaloguje zapisujesz w sesji jego ID.
---SPRAWDZENIE CZY JUŻ JEST ZALOGOWANY-- Potem sprawdzasz czy jest zalogowany
W "zalogowany" Sekcja dla zalogowanych. Tam tworzy kolejna zmienna, Np. $user ktora bedzie zawierala pobrane z bazy dane odpowiedniego usera($_SESSION['userId']), np. Staff, nick czy co tam chcesz. - najlepiej żeby pobierało w tablicy. Potem sprawdzasz:
Ten staff sam sobie ustal jak chcesz, mozesz np. Tak: 0 - uzytkownik, 1 - administrator, 2 - moderator. Masz kompletnie na tacy, jeśli czegoś nie zrozumiałeś to masz BRAKI w podstawach i też je będziesz musiał powtórzyc. Tyle. Ten post edytował KsaR 14.08.2015, 18:38:20 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 5.10.2025 - 07:36 |